5 féle futballpálya

A labdarúgás gyors tempójú játék, amely gyorsaságot, jó labdarúgás-készségeket és pontos átmenetet igényel. Az a fajta passz, melyet végrehajtani akarsz, az ellenfelek védelmétől és pozícionálásától függ. Néhány passzát erős offenzív meghajtó és pontozási lehetőségek létrehozására használnak, míg a védekező passzusok a játék lelassítására vagy a labda birtoklásának fenntartására szolgálnak nyomás alatt. Egy jó futballista képes többféle passzt lőni.

Push Pass

Néha közvetlen átutalásnak is nevezik, ez talán az egyik leggyakrabban használt futball a futballban. Ez általában biztonságos lépés, és általában akkor hajtódik végre, ha közel vagy a csapattársakhoz. A leghatékonyabb technika a push pass számára az, hogy először a golyó mellé helyezze a nem támadó lábát, és irányítsa a labdát a kívánt irányba. Amikor kapcsolatba lépsz a labdával, használd a rúgás lábát. A labda középpontját akarja lerázni, és a lábujj felfelé néz.

Hosszú passz

A hosszú passzban a labdát a mező másik oldalára töröljük egy csapattársra, aki nyitva van és nincsenek védők. Ez megváltoztatja a játékterületet, és lehetőséget ad a csapatnak, hogy megkezdje az ellentámadást. A hosszú átjáró végrehajtása a labdát pontossággal és erővel érinti. Egy jó technika, hogy rögzítse a rúgó lábát a bokádat, a golyó közepén a golyócskák csipkével nyomja meg, és kövesse a csapattársa felé a rúgó lábát.

Visszafelé menet

Ez egy védekező passz, és akkor használják, amikor a játékosok védelme leállt minden előre haladási lehetőségről. Ezt akkor is használják, amikor a védők nyomást gyakorolnak a támadó golyós hordóra, abban a reményben, hogy ellopják a labdát vagy átesési hibát okoznak. Az elhaladó passz az a mód, hogy semlegesítse a nyomást és továbbra is fenntartsa a labdát. A labdát hátrafelé tesszük a lábad sarokkal vagy talpával egy másik csapattárssal.

Piercing Pass

A piercing pass is nevezik, mint egy alagút áthalad, vagy átmenő. A piercing passz használatának lehetősége gyakran nem fordul elő gyakran, amikor jó védekezéssel játszik, mert a védők tipikusan magukra helyezik magukat, hogy elkerüljék a gömbhordozó nyílt területét vagy alagútját a támadó csapattársa számára. Ez az átvitel jó csapást tesz szükségessé a csapattársak között, mivel a fogadó csapattársa nem lehet offside helyzetben, amikor a labda elhalad. Ez az, ahol a fogadó játékos közelebb van a célhoz, mint az utolsó védő. Amikor a lehetőség felmerül, a támadó gyorsan eléri a labdát, és áthatol a védőkön. Ez pontszerzési lehetőséget teremt.

Ez egy kombináció, amely két csapattársat magába foglal, és néha egy-két passzának is nevezik. Ez a fajta passz magában foglal egy szárnyas játékost és egy belső csapattársat. A szárny játékos helyzete általában a mező külső oldalán fut. Ha a falátadást megfelelően hajtják végre, a szárnyas játékos a labdát a mező külső részéről átmegy egy csapattársa felé, aki a mező belső részének irányába mutat. Ez a játékos falként működik és gyorsan eléri a labdát a szárny játékos előtt. A falak a leghatékonyabbak a lassú védelem ellen.

Wall Pass