A csecsemő és gyermekek közötti tylenol különbség

Mivel az aszpirin Reyes-szindrómát, halálos állapotot okozhat, a Tylenol gyakran a szülők választása, akik egy gyermek lázát próbálják kivonni. Azonban a szúró szemmel, amikor a gyógyszeres szekrényt nézi, akkor a gyermekének megfelelő gyógyszert kell választania, mivel a gyermek tylenol és a csecsemő tylenol jelentősen különbözik egymástól. A kettő összezavarása súlyos egészségügyi problémákat okozhat a gyermeke számára.

típusai

A csecsemő Tylenol csak folyékony formában kerül forgalomba, egy csepegtetővel, amelyet fel kell használni a dózis pontos mérésére és a gyógyszer adagolására. A gyermekek Tylenol is folyékony formában van, egy csésze a gyógyszeres adagolás mérésére és kiadására. A gyermekek Tylenolja tabletta formájában is kapható, amely a gyermek nyelvén való elhelyezéskor olvad, hogy kiadja a gyógyszert.

Funkció

Az összetévesztés lehetősége akkor merül fel, ha a csecsemő és a gyermek Tylenol folyékony formában van a gyógyszeres szekrényben. A csomagolás majdnem azonos, az egyetlen különbség az, hogy az egyik a “Gyermek Tylenol” és a másik “Koncentrált Tylenol” feliratú. A koncentrált Tylenol alkalmas a 2 éves és annál fiatalabb gyermekek számára. Nagyon koncentrált.

Figyelem

A csecsemő Tylenol koncentrált toilenollal együtt 160 mg acetaminofént tartalmaz 1,6 ml-ben. A csepegtető tipikusan 0,8 ml. A gyermekek Tylenolja 160 mg acetaminofént tartalmaz 5 ml-ben, vagy 1 csíra. Ha véletlenül gyermekét egy csecsemő Tylenol-t adod, akkor túladagolhatsz a gyermekeiddel.

Hatások

Hibásan adhatod a gyermekeidnek a dózis mennyiségét a Csecsemő Tylenol palackjából, ahelyett, hogy a hígabb Gyermek Tylenol halálos lenne. A túladagolás májkárosodást okozhat, mivel mérgező felhalmozódást okoz a májban, amikor a máj túl sok acetaminophen hatásának van kitéve.

Lehetséges

A túladagolás mintegy 10% -a véletlenszerű, állítja a Medicinenet. A lehetséges túladagolás elkerülése érdekében mozgassa a gyógyszereket távol a gyermekek elérésétől. Ezenkívül, ha gyermeke beteg, tegyen be egy dózistáblát a gyógyszeres szekrénybe, hogy elkerülje, hogy a gondozó vagy házastárs a Tylenol adagját azonnal adja meg a gyermeknek, miután a gyógyszert is beadta. Végezetül tartsa Gyermek Tylenol elkülönülését a csecsemő Tylenol-jától. Vagy vásároljon különböző ízeket, hogy elkerülje a csomagolás zavartságát, vagy vegye be a gyermekek Tylenol tabletta formájában, hogy elkerülje a két folyadék közötti zavart.