Allergiás reakciók a mazsolákra

A mazsola természetes édes kezelés, de nem élvezheti, ha allergiás reakciója van a szárított gyümölcs fogyasztása után. A mazsolákat szárított szőlőből készítik, és nem tekinthetők általános élelmiszer allergéneknek, bár minden élelmiszer allergiás reakciót válthat ki. Lehetséges, hogy ha Önnek allergiája van a penészgomba kialakulásához, a Clevendan klinikájának megfelelően allergiás reakciót okozhat a mazsolázás után. Találkozzon egy allergológussal, hogy meghatározza a tüneteinek okait.

Raisin Allergy

A mazsolaszerű allergia akkor fordul elő, amikor az immunrendszered helyett a mazsola fehérjéket biztonságosan azonosítja, tévesen reagál, mintha ártalmas lenne. Az immunrendszer feladata, hogy a szervezetet biztonságossá tegye a fertőző organizmusoktól, például vírusoktól, baktériumoktól és toxinoktól. Ha az immunrendszer hibáinak a mazsola fehérjék veszélyesnek bizonyulnak, az antitesteket úgy hívják, hogy elpusztítsák az anyagot. Az E immunglobulin a szervezet által termelt specifikus antitest, hogy harcoljon egy élelmiszer allergén ellen. Ezek az antitestek kémiai láncreakciót okoznak a szervezetben, ami a legtöbb allergiás tünetet okozza.

Tünetek

A mazsolaszerű allergia tünetei a lágy szövetekben a megnövekedett hisztaminszint következményei. Az IgE antitestek fehérvérsejtekkel kommunikálnak, lágy szövetekben, amelyek hisztamint termelnek a test védelmére. A hisztamin az erek kitágulását, tüdejét a szűkülethez és a nyálkahártyák növekedéséhez vezette. Ezek a szervezetben bekövetkező változások orrdugulást, orrfolyást, vizes szemet, nehézlégzést, zihálást, köhögést, mellkasi szorítást, hasmenést, hányást, émelygést, gyomorfájást, bőrkiütést, ekcémát, csalánkiütéseket, szívverés-változást és szédülést okozhatnak .

Penész allergiás szempontok

A mold allergia gyakori, de tipikusan szénanátha vagy légúti allergia. A penész különböző helyeken jelen van, és néhány szárított gyümölcsön, beleértve a mazsolát is. Ha van egy öntapadó allergia, beszéljen orvosával az eliminációs étrenddel kapcsolatosan. Ha allergiás a penészre, lehet, hogy szőlőt fogyaszt, de nem mazsolát, mert a penész a mazsola jelenléte lehet.

Kezelés

Miután megállapította az allergia pontos okait, orvosa javasolni fogja az összes ismert allergén elkerülését. Ha véletlenül beveszik a mazsolákat vagy a penészgombákat, akkor lehet, hogy túlérzékeny antihisztaminra tehet szert a tünetek csökkentésére. Egyéb gyógyszerek lehetnek fájdalomcsillapítók, dekongesztánsok és helyi szteroid krémek. Ne alkalmazzon semmilyen gyógyszert anélkül, hogy orvosával konzultálna.