Különbség a rózsás arc és rosacea között

A rózsás arcok fiatalos, egészséges ragyogás szimbólumává válhatnak, de néhány ember számára a rózsaszín arccsoport rosacea, bőrbetegség okozta bőrbetegség eredménye. Az egészséges rózsás arc és a rosacea közötti különbség ismerete fontos, mert a rosacea orvosi ellátást igényelhet. Ha bizonytalan vagy, hogy az arca egyszerűen rózsás vagy rosacea lehet, forduljon orvosához diagnózishoz.

Elhelyezkedés

A rózsás arc általában az arccsoportra korlátozódik. Rózsaszín látható az arcán, az állán, az orrán, a homlokán és a nyakán.

foltosság

A rosacea egyik legfontosabb tulajdonsága a foltosság. A rózsás arc általában simán rózsaszín az egész arc területén, míg a rosacea általában furcsán alakú rózsaszín vagy piros foltokként jelenik meg. Ezek a bőrfoltok gyakran durva vagy száraz érzetet éreznek.

pattanások

Ha pattanások vagy pattanások vannak az arcodon a általában vörös színű területeken, akkor valószínűleg rosacea van. A rózsaszín pattanások finomabbak, mint az akne pattanások, és általában egy vagy két területen klasztereznek.

vonalak

Legközelebb, amikor az arca elsősorban rózsásnak tűnik, figyelj a tükörbe. Ha vöröses vonalakat látsz az arcodon az arcod legvonzóbb területein, látod a véredényeket az arcodon, ami a rosacea jele.

Duzzanat vagy irritáció

A rózsás arca megtölti az arcát, és simán és izzóan hagyja, de ha a rózsaszín rosacea-ból származik, az arca duzzadt és szokatlan érzést érez. A fűszeres ételek elfogyasztása vagy a napfogyasztás után irritációt tapasztalhat.

Ha gyanítja, hogy van rosacea, azonnal forduljon orvosához. A balatlanság, a rosacea csúnya, foltos rendetlenséggé válhat az arcod és a nyakrészeden keresztül. Ha van rosacea, orvosa orvosa felírhatja az orális és helyi antibiotikumokat, hogy a tüneteit megakadályozza, és megakadályozza a rosszabbodást. Ha van rózsás arca, tartsa jól hidratálva egész évben, napi kétszeri arcápolóval, a rendszeres bőrápolás részeként. Ha hajlamosak a hideg téli időjárásra, akkor vigye magával hidratáló krémet, amikor kijön, és szükség szerint alkalmazza.

Kezelés