Lehet-e gyermeknek ételmérgezést kivédni a teljes napból kihagyott tejből?

Valamit kívül szeretsz enni és inni az italodat: baktériumok és vírusok. Tejesen, ha a tejet a hűtőszekrényen kívül egész nap fogyasztja, akkor hozzájárulhat az ételmérgezéshez, ha gyermeke megitatja. A megfelelő tárolás és a tejkezelés megértése segíthet megőrizni az ételmérgezést és a gyereket.

Bakteriális szorzás

A baktériumok, mint például a szalmonella, a listeria és az E. coli általában élelmiszereken élnek és ételmérgezést okozhatnak minden korosztályban. Egyes populációk sebezhetőbbek, mint mások, ideértve az időseket, a terhes nőket és a gyermekeket is, mert immunrendszereik nem olyan erősek, mint egy tipikus felnőtteké. Bizonyos környezeti tényezők miatt a tej jobban hajlamos a baktériumok kialakulására, beleértve a szobahőmérsékletet is, mivel a meleg hőmérséklet elősegíti a bakteriális szorzást. A hosszabb tej hiányzik, a hosszabb baktériumoknak szaporodniuk és növekedniük kell, ami ételmérgezéshez vezethet, ha gyermeke fogyasztja a tejet.

Tejfoltos tünetek

A baktériumok azonosítása az élelmiszerekben nehéz lehet, mivel a baktériumok nem mindig olyan szagot vagy elszíneződést keltenek, amely figyelmezteti Önt arra, hogy egy élelmiszer szennyezett. A tej azonban gyakran savanyú szagot vált ki, ha túl hosszú időre ki van hagyva. A tej is gátolhat, vagy apró, kerekített masszákat alakíthat ki, amelyek baktériumok és / vagy élesztő jelenléte miatt keletkeznek a tejben. Mindig gondoskodjon arról, hogy a gyermeke egy snack vagy ital fogyasztása előtt ellenőrizze veled, hogy megbizonyosodjon arról, hogy értékelni tudja az esetleges táplálékkiütéses tüneteket.

Tejkezelés

Mivel a tej egész nap kiürült, hozzájárulhat az ételmérgezéshez, fontos, hogy megfelelő élelmiszerkezelést végezzen. Ez magában foglalja a tej tárolását a hűtőszekrényben, ha nincs használatban. Miközben a hűtés nem fogja a baktériumokat teljesen növekedni, lassítja növekedését. Amikor a tej eléri lejárati idejét, ez azt jelzi, amikor a baktériumok elérik a túl magas pontot. Általános szabályként, a Baby Center weboldalának megfelelően nem akarja megadni gyermekének több mint egy órát kihagyott tejet. Az egy óránál hosszabb ideig eltávozott tej ételmérgezést okozhat, még akkor is, ha nem szagolódik vagy nincs benne sütemény.

Élelmezési mérgezési tünetek

Ha gyermeke napról napra kimaradt tejet fogyaszt, fontos megfigyelni az ételmérgezés tüneteit. Ez magában foglalja a gyomorhurut, gyomorfájás, hasmenés és láz, a Kids Health honlapján. A legtöbb esetben az ételmérgezés feloldódni fog, mivel gyermeke hányás vagy hasmenés tapasztalható, hogy megpróbálja megszabadítani a baktériumok testét. Azonnal forduljon orvoshoz, ha vért lát a gyermek székletében, vagy észreveszi a kiszáradás tüneteit, mint például az elsüllyedt szemek és a szájszárazság.