Minden testtípus kaphat lapos gyomort?

Vannak, akik természetesen vékonyak, míg mások úgy tűnik, hogy nem fogynak, függetlenül attól, hogy milyen nehéz a táplálkozás és a testmozgás. A sovány, izom- és zsírszövetek mennyisége a szervezetben, és ahol a zsír általában felhalmozódik, testtípusnak nevezik és örökletes. Miközben nem tudja megváltoztatni a genetikáját, minden ember, függetlenül a testtípustól, hízelgőbb gyomort érhet el, ha rendszeresen gyakorol és egy sovány, egészséges táplálékot fogyaszt.

Mesomorphs

A természetes sportolónak van egy testtípusa, amit mezomorfságnak neveznek. Ha ilyen teste van, túlsúlyban van az izom, a csont és a kötőszövet. Néhány kutatás azt sugallja, hogy ez a testtípus egy kalandos és agresszív személyiséghez is kapcsolódik, ami tovább növeli annak valószínűségét, hogy gyakorolni fog. Ha egy mesomorph, akkor valószínűleg már vagy lapos gyomor vagy egy nagyon hagyományos étrend és edzés program, amely könnyen hozza ezt a célt. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint az egészséges táplálék legalább fele gyümölcsökből és zöldségekből, bőséges teljes kiőrlésű gabonából és zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú tejből áll. Az xercise-nek ki kell egyensúlyoznia az aerobikot és az anaerobicot.

Ectomorphs

Ha már leírtak, mint törékeny, törékeny vagy természetes vékony, akkor van egy testtípus, amit ektomorfikának neveznek. A divatmodellek és a kosárlabda játékosok sztereotipikus endomorf testtípusok. Az ektomorfok nehezen jutnak izomhoz, mert hajlamosak a törékenységre, a visszatartásra és a gátlásra. Ha Ön ektomorf, akkor lehet, hogy már van egy lapos gyomra, de akkor nehéz lesz formázni a hatféle típusú izmokat. Kövesse az USDA által ajánlott napi táplálékkiegészítéseket, de a fitnesz-szakértő Annette Colby szerint naponta öt vagy hat ételt kell fogyasztania, kiválasztva a tápanyag- és kalóriatartalmú ételeket és a keményítőtartalmú zöldségeket. Minimálisan tartsa a cardio-t gyakorlás közben, hangsúlyozva az anaerob gyakorlatokat, hogy gyomorsavizmokat építsenek, például a súlyrezisztenciával szemben.

Endomorphs

Az endomorphia olyan testtípus, amely elsősorban zsírszövethez, testsúlycsökkenési nehézséghez és körte alakú formához kapcsolódik, és a legtöbb súly a gyomorra, a csípőre és a combokra gyakran kerül. A labdarúgó vonalvezetők sztereotipikus endomorfok, valamint olyan hírességek, mint például Marilyn Monroe és Oprah Winfrey. A személyiség vonások magukba foglalhatják az önelégültséget és a kényelem iránti szeretetet, ami tovább bonyolítja a lapos gyomor kialakulásának képességét. A fitness-szakértő Colby azt javasolja, hogy az endomorfok elkerüljék a étvágyat sürgető étvágyat, mert ez a stratégia arra készteti a testedet, hogy éhezik és ragaszkodik minden rendelkezésre álló zsírtartalommal. Ő azt állítja, hogy gyakrabban, kisebb ételt fogyasztanak, legfeljebb öt órán keresztül étkezés közben. A USDA irányelveinek követése közben lassan enni, és sok vizet és magas rosttartalmú ételeket inni, hogy hamarabb érezzék magukat. Az anaerob gyakorlatokon keresztül aerobit, hogy lapos gyomrot kapj.

Kombinációs típusok

Néhány ember nem illeszkedik könnyen a három típus egyikébe, hanem egy vagy több testtípus kombinációjából áll. A klasszikus kombinációs típus a körte alakú alsó test, vékony felsőtesttel. Ezt a típust ecto-endomorfnak nevezzük. Egy másik klasszikus típus az alma alakú, magas gyomorzsír és vékony alsó test. Ezt a típust endo-ectomorfnak nevezzük. A kombinált típusnak különböző étrend- és testmozgási rendszerekkel kell kísérletet szereznie az általános fitness célok elérése érdekében.

Senki sem veszíthet csak egy testrészbe, például a gyomorba. A Pennsylvaniai Egyetem azt jelzi, hogy nincs “mágikus” gyakorlat, amely lapos haszont ad neked. A dudorok vagy az oldalsó lábak emelkednek a hasizmok erősítésére és építésére. Az étrend módosítása vagy az izomépítés vagy a zsírégetés elősegítése érdekében optimális eredményeket ad, így a gyomrot a legkisebb lehet, függetlenül a testtípustól.

Nem csökkenthető a helyszín