A fagyasztott vacsoráknak túl sok a nátrium?

A fagyasztott vacsora kényelmessége és viszonylag alacsony ára miatt csábító választás, hogy időigényes-e, vagy nem tudja-e főzni az ételt a semmiből. Azonban néhány fagyasztott vacsora több nátriumot tartalmaz, mint egy étkezéskor, vagy akár egy nap alatt. Mielőtt mikrohullámú vagy felmelegítené a következő fagyasztott ételt, elemezheti a nátriumtartalmat annak megállapításához, hogy az adott fagyasztott étkezés egészséges választás az Ön számára.

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Minisztériuma nátrium-ajánlást hozott létre a “Diétás iránymutatás az amerikaiak számára” című tanulmányában. Az iránymutatások szerint a nátriumszintek napi 1500 mg-nál maradnak, ha feketének, 51 évnél idősebb koronária-szívbetegség, vesebetegség vagy magas vérnyomás esetén vagy orvosa ajánlott. Ha nem felel meg ezeknek a feltételeknek, a maximális nátrium bevitelének napi 2300 mg-nak kell lennie. A 900 mg nátriumot tartalmazó fagyasztott vacsora az 1500 mg-os ajánlás több mint felét és a 2300 mg-os ajánlás közel 40 százalékát tartalmazza.

A viszonylag magas nátriumtartalom sok fagyasztott vacsorán történik, mivel a gyártók nátriumot használnak a fagyasztott ételek ízeinek és tartósítószerként történő felhasználásának javítására, a Mayo Clinic Katherine Zeratsky regisztrált dietetikus szerint. Ha a táplálékban lévő nátriumot fogyasztja, a vérben lévő nátrium növekszik, ami több folyadékot eredményez a véredénybe, és végül növeli a vér mennyiségét. Ez a vérmennyiség növekedése emeli a vérnyomást. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja azt jelzi, hogy a magas vérnyomással járó betegek nagyobb kockázatot jelentenek mind a szívbetegség, mind a stroke esetében.

A fagyasztott vacsorák nátriumtartalma az ételtől függően változik. A fagyasztott lazac és a hús egy adagja 832 mg nátriumot tartalmaz, és egy turkey pot pite egy adag 1390 mg nátriumot tartalmaz az USDA Nutrient Data Laboratory szerint. Még a diétás fagyasztott ételek is nagy a nátrium. Például egy csirke- és mandulaétel, amely csak 250 kalóriát tartalmaz, de 490 mg nátriumot. Más étrendi ételek nagyobb mennyiségű nátriumot tartalmaznak, 650 mg-os szezám csirkemellel és 830 mg-os húsgombóc étkezéssel. Minél alacsonyabb a nátriumtartalma a fagyasztott vacsoránál, annál jobb az Ön számára. Kevesebb, mint 500 mg nátrium a vacsoránál elegendő mozgásteret enged, hogy az étkezés átlagos mennyiségű nátriumot tartalmazzon más ételek és rágcsálnivalók számára.

Mielőtt megvásárolná őket, vizsgálja meg mind a fagyasztott élelmiszerek kalóriáit, tápanyagait és nátriumtartalmát. Ha zsíros étrendjét fogyasszon, vagy megfigyelheti, alacsonyabb mennyiségű összesített és telített zsírral, valamint alacsonyabb nátriumtartalmú fagyasztott ételeket kell keresnie. A kereskedelemben lefagyasztott ételek alternatívája az, hogy saját fagyasztott ételt hozzon létre otthon. Készítsünk hamburgert extra karcsú marhahússal, és fagyasszuk be a pecséteket külön tartályokban. Melegítsük a hamburgert, és tálaljuk a konzerv gyümölcsöket, egy teljes búzasüteményt és egy csésze fagyasztott, fűtött zöldséget. Készíthet alacsony zsírtartalmú csirkét, rizst és brokkoli sütőt, és fagyassza be az egyéni adagokat. Adjon hozzá gyümölcsöt és egy zsemlét egy teljes vacsorához.

Nátrium-ajánlások

A magas nátriumfelvétel veszélyei

Nátrium-szintek

stratégiák