A legjobb multivitamin tabletták

Oly sok olyan márkájú és típusú multivitamin áll rendelkezésre, amely sok különböző embert kielégít, lehetetlen lecsökkenteni a választási lehetőségeket. A legjobb multivitaminok, amelyeket a Mayo Klinika szerint választanak ki, korrekt, szexuális és egészségügyi állapotra szabottak. Akár terhes, menopauza, öregedés vagy hiánypótlásra szorul, szűkítheti választását, hogy megtalálja a megfelelő vitamint az Ön számára.

Nők

A premenopauzális szakaszban lévő nőknek legalább 400 mcg folsav tartalmú multivitamint kell bevenniük, és a vas ajánlott napi adagjának 100 százaléka, ami 18 mg. A folsav fontos vitamin, amelyet a szaporodási évek alatt kell bevenni, mivel segít a születési rendellenességek kiküszöbölésében a terhesség alatt. A menopauza alatt álló nőknek az ásványi kalciumot tartalmazó multivitaminokat kell bevinniük az oszteoporózis megelőzésére. Ez a multivitamin tartalmaznia kell a D-vitamint is, mivel növeli a kalcium felszívódását a szervezetbe.

Férfiak

A férfiaknak a multivitaminokat a férfiak számára megfogalmazni kell, mert a nők és a férfiak egyaránt különböző vitamin- és ásványi anyagokat igényelnek. A férfiak mindössze 8 mg vasat igényelnek, és néhány általános multivitamin meghaladja ezt az összeget, hogy kiegészítse azokat a nőket, akiknek többet igényel. Ezenkívül a férfiaknak 900 millió A-vitaminra van szükségük az egészséges szemek és tüdő egészének támogatására, a Harvard Health Publications szerint. Vegyen fel olyan multivitamint is, amely legalább 90 mg C vitamint tartalmaz, amely az egészséges immunrendszerhez szükséges, és segít megvédeni sejtjeit az oxidációtól.

szempontok

Életkorában bizonyos vitaminok és ásványi anyagok iránti igények emelkedhetnek vagy csökkenhetnek, ezért az időskorúaknak szánt vitaminok vásárlása segíthet a vitamin és az ásványi anyagok egyensúlyának megtartásában. Az időskorúaknak nagyobb a kalciumszükséglet és a vas igényének csökkenése, ezért bizonyos kiegészítőknél a kalcium szintje meghaladja a normál értéket, és teljesen elhagyhatja a vasat. A terhesség alatt a nőknek meg kell növelniük a folsavat 800 mcg-ra és a vasszintre A 27 mg-ot a MayoClinic szerint az anya és a baba támogatására a terhesség alatt. Talán ezek a szintek a szülés előtti vitaminokban találhatók, nem pedig az általános multivitaminok vagy a kifejezetten a nők számára kifejlesztett multivitaminok.

figyelmeztetések

A férfiaknak nem szabad a nők számára gyártott multivitaminokat alkalmazni, hacsak orvos nem kéri. Bizonyos esetekben a vitaminok és ásványi anyagok szintje vitaminokban mérgező. Hasonlóképpen, a nők nem használhatják a szülés előtti vitaminokat, ha nem terhesek, és nem tervezik teherbe esni a toxicitás elkerülése érdekében.