A soba tészta jó fogyás?

A Soba tészta teljes búzasugárzóként néz ki, de ízletes ízük van a meghatározó összetevőnek köszönhetően – hajdina liszt. Miközben teheti a tésztát a súlycsökkentő étrend részeként – kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint a spagetti, és jó szálas és fehérjellegű források – csak akkor segítenek a fogyásban, ha megnézed az étkezési mennyiséget és Biztos, hogy nem haladja meg napi kalória célját.

Soba Noodle Specifics

Amikor szobatészetet vásárolsz, ellenőrizd az összetevőket, mert nem mindegyik. Egyes márkák 100 százalékos hajdinából készülnek, de sokan a búzaliszt és a hajdina liszt keverékéből készülnek. Ezek a különbségek hatással lehetnek az általános tápértékre, ezért érdemes ellenőrizni a vásárolt márkán a táplálkozási tények paneljét. A hajdina nem kapcsolódik a búzához, és természetesen gluténmentes, de a búzából készült lisztet összekeverő soba tészta tartalmaz glutént. Néhányan még tartalmaznak extra búzaglutint az összetevők listáján.

Élvezze a kevesebb kalóriát

A tarka tészta változó összetevői egy adagonként, a márkanévtől függően különböző kalóriákat eredményeznek. Az 1-csésze főtt sült tészta 113 kalóriát tartalmaz, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A Soba tészta jó választás a kalóriák csökkentésére, mivel 108 kalória kevesebb, mint a hagyományos spagetti és 61 kalória kevesebb, mint az egész búzából készült spagetti. Alig van nyomban zsír, és csak a fele a rendszeres spagetti szénhidrátjai.

Gróf a Protein és a Fiber

A rost és a fehérje a soba tészta segíthet a fogyásban. Mindkét tápanyag teljes érzést kelt, és fenntartja a jóllakottság érzését, így könnyebb enni kevesebbet enni. A rost és a fehérje segít a vércukorszint egyensúlyban tartásában. Ha állandó szinten tartja a vércukorszintet, a szervezet nagyobb valószínűséggel éget energiát az elraktározott zsírokra, és elkerülheti az étvágyat, amely a cukorszint csökkenésével jön létre. Egy adag 3 gramm rostot és 6 gramm fehérjét tartalmaz. Ezek az értékek mindkét tápanyag napi 12% -át teszik ki, napi 2000 kalóriát fogyasztva.

Növelje a tápanyagokat

A Soba tészta jó mangán és tiamin forrás, nem tartalmaznak jelentős mennyiségű egyéb tápanyagot, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Ez egy határozott hátránya, ha megpróbálja lefogyni, és több tápanyagot kell kevesebb kalóriára csomagolni. Azonban egyes márkák több tápanyagot szállítanak, mint mások az összetevők közötti különbségek miatt. Élvezze a tésztát, és adjunk hozzá több táplálékot a tészták saláta apróra vágott spenót, paprika, brokkoli, sárgarépa, káposzta, hagyma vagy bármely kedvenc zöldségkeverék kombinációjával. Kipróbálhatja a tofu, földimogyoró, edamame vagy csirke keverését a salátába.