Egy hajlított futópad tesz neked izomot?

A meredekség emelése a futópadon egy olyan módszer, amellyel edzésed kalóriatartalmú, szívet pumpáló kihívás. Futás vagy túrázás felfelé növeli az izom aktiválódását az alsó test számos izmaiban, ami szintén izomerősítéshez vezet. Az impozáns futópadok nem hagyják el a testépítő definícióját, ömlesztettségét és szimmetriáját, de javítják az erőt a futó és járó izmokban, és egy fitteres sportolóvá tehetsz.

A szívverése gyorsan emelkedik, és gyorsabban fáradsz egy hajlított futópadra, mert erősebb erőfeszítést követel az izmoktól. A “Journal of Physiology” című 1996-ban megjelent mérföldkőnek számító tanulmány azt mutatta, hogy egy ferde futópadon a belső combok, a combcsontok, a gluteusok, a quadricepek és a borjú izomzata több, mint a vízszintes övön futó izom. Egy tanulmány a 2000-es számában az “Orvostudomány és tudomány a sport és a gyakorlat” azt is kimutatta, hogy a futás egy 30 százalékos fokozat eredményeként sokkal nagyobb aktiválását számos nagy izmok az alsó test, mint futás egy lapos futópad öv. Dr. Matthew Rhea, az emberi mozgalom igazgatója az A.T. A Still University, a FreeMotion fitness felszerelést gyártó cég szerint a 15 métert meghaladó járású emberek esetében a lábizom aktiválása elérte a legfeljebb 75 százalékos maximális értéket – mindössze 20 százalékos aktiválás mellett, 0 százalékos lejtésnél.

Nagyszerű izomépítéshez nyolc-tizenkettedik reprodukcióval többszörös reprodukálható maximum 80-85% -át kell dolgoznia. A futópad lejtős munkája nem áll közel ehhez az ellenálláshoz, bár nagyon keményen érez. A “Journal of Physiology” tanulmány megjegyezte, hogy a gyors felfutók felfelé gyorsulásakor az alsó test izmait nem lehet maximálisan terhelni. A lábaidat a dombtetőre erõsítõ izmok építenek, amelyek nagyobb erõt eredményeznek, de nem az erõs, felduzzadt lábaikat, amelyeket a teljesítményemelõkön lát.

Egyes testtípusok könnyebben helyezkednek el az izmokon, mint mások. Ha az izmos mezomorf testkategóriába esik, akkor a borjaknál és a kopoltyúkban mérsékelt méretnövelés tapasztalható, amikor bőséges mennyiségű lejtős futópadot végez. A vékony, fodros ektomorfok és a kanyargós, lágy endomorfok nagyobb valószínűséggel érik el a nyereséget a kevésbé látható izomméret-változásokkal. A genetikája meghatározza a test típusát, ez nem valami, amit ellenőrizhet. Mivel minden test különbözik, meg kell kísérelnie, hogy lássa, hogyan befolyásolja a hegyi edzés megjelenését.

Ha aggodalmaskodni kezd, terjedjen el a futópadon különböző lejtős és sík úton. Gördülő dombok, amelyekben három-öt perc alatt egy dombon, majd egyenlő idő alatt egy sík úton haladnak, jó módja a lejtős edzés integrálásának, anélkül, hogy túlerődne. Ha a méret a vágy, akkor legalább két nem egymást követő napot töltsön le a súlyterem padlóján, és végezzen el három vagy hat különböző mozdulatot, például a tenyérpántos guggolásokat, a túllövéseket és a teherhordókat, amelyek súlya súlyosnak tűnik 10 ismétlés után. Ezeket az emelési munkákat hegymászó munkákkal lehet növelni a futópadon – de a túrázás vagy futás utána, így minden erődnek megadod az ellenállóképzést.

Izomaktiválás

Izomépület

szempontok

Stratégia