Göndör squash táplálkozási információk

A makk squash a squash fajok Cucurbita pepo, amely magában foglalja a sütőtök és a cukkini. Ez egy téli squash, ami azt jelenti, hogy általában télen eszel, amikor a gyümölcs teljesen érett. A makk squash általában makréla alakú és tipikusan sötétzöld.

Előkészítés és adagolási méret

A makk squash táplálék-tartalma hasonló a többi squash fajtához. Különösen vonatkozik a sült téli garnélarákra, amely nem tartalmaz további sót. A kiszolgáló mérete 1 csésze 170 gramm, körülbelül 7,25 uncia súlyú kockás gömbölyű.

Kalória

A palacsinta tészta összesen 115 kalóriát tartalmaz. A szénhidrátok 107 kalóriát tartalmaznak, a zsír 2 kalóriát tartalmaz, és a fehérjék biztosítják a fennmaradó 6 kalóriát. A kalászos napi érték kevesebb mint 5,8 százaléka a kalória napi értékének (DV), amely napi 2000 kalóriát tartalmaz.

Szénhidrát

A makk tésztából álló adag összesen 29,9 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis a teljes szénhidrát esetében a DV 10 százaléka. Ez magában foglalja a 9 gramm étkezési rostot, ami a diétás rostok DV-jének mintegy 36 százaléka. A palacsinta nem tartalmaz egyszerű cukrot.

Zsír és fehérje

A palacsinta tészta 0,3 gramm zsírt tartalmaz, ami kevesebb, mint 1% -a a teljes zsírnak. Az Acorn squash 0,1 gramm telített zsírt tartalmaz, amely a telített zsírok DV-jének kevesebb mint 1 százalékát biztosítja. Az Acorn squash nem tartalmaz transz-zsírt vagy koleszterint. A makk squash egy adagjában 2,3 gramm fehérje van, ami a fehérje fehérje körülbelül 5 százalékát teszi ki.

Vitaminok és ásványi anyagok

A palacsinta tészta 37% -át tartalmazza a C vitamin esetében, a DV 23% -át a tiamin és a B6 vitamin DV 20% -át. Tartalmazza az A-vitamin DV-értékének 18% -át, a folsav DV értékének 10% -át és a pantothénsav DV-értékének 10% -át. A makk squash egy adagja a DV káliumtartalmának 26% -át, a mangán DV-jének 25% -át, a magnézium DV-hez pedig 22% -át tartalmazza.