Tudsz csirke szárnyakat nyírni, nem grillezni?

A brojler valami alulhagyott főzési módszer sok amerikai konyhában, de gyors, viszonylag egészséges módot kínál húsok főzésére, beleértve a csirkeszárnyakat is. A brojlerben a felmelegítés felülről felgyorsítja az ételt az alsó tálcán. Alkalmazzon ugyanazokat a dörzsöléseket és marinadákat, amelyeket grillezéskor készíthet.

Csirkeszárnyak

A csirke szárnyak jó méretűek a broilinghez. A serpenyőben 10 vagy annál többet illeszthet, a sütő méretétől függően. Mivel ők egy kicsit szelíden kóstolhatnak magukon, jó ötlet, hogy a szárnyakat egy éjszakán át marinálják, mielőtt a mártás tetszőleges stílusában felnevelik. Távolítsa el a bőrt a broiling után, hogy csökkentse a zsírt, mivel a bőr több zsírt tartalmaz, mint a hús.

Roston

A csirke szárnyak 15-25 percet vesznek, hogy a szárnyak méretétől függően főzzenek a broiler alatt. Dörzsölje meg a broiler rack egy könnyű bevonattal olívaolaj, hogy megakadályozza a szárnyak ragaszkodni. Helyezze a rack-et a broiler tálca tetejére úgy, hogy a zsír a húsból kifolyik, és ne áztassa a bőrt. Az állványnak a brojler hőtől 4-5 cm-re kell lennie, az Epicurious recept szerint. A szép barnás színű jel arra utal, hogy a szárnyak készen állnak, de biztonságban vannak, ellenőrizni kell, hogy a belső hőmérséklet legalább 165 Fahrenheit, a FoodSaftey.gov weboldalon.

Előnyök és tippek

A ropogás csekélyebb csirke szárnyat eredményezhet, mint a grillezés. Ezenkívül ráncosabb bőrt is létrehoz, anélkül, hogy mélyen sütnének vagy kívülről kellene kitenniük, hogy felgyújtsák a grillet. Ha van egy sütõkenyér, hagyja nyitva az ajtót sütés közben. Ez megakadályozza a szárnyak gőzölését és pörkölését, és a száraz hőt közvetlenül a csirkehéjra tartja. Adjunk hozzá kis mennyiségű vizet a serpenyőben lévő serpenyőbe, hogy megakadályozzuk a zsír köpését és csökkentse a tűzveszélyt.

Rossz hátrányok

A ropogtatás nem hiányzik. A raktér alatti légtér növeli a teljes főzési időt, és azt jelenti, hogy a szárnyakat részben át kell fonni a The New York Times szerint. Továbbá, ha a rack túl közel van a hőhöz, a csirke szárnyú bőr égési sérülést okozhat vagy tüzet fog. Mivel a zsír leesik a szárnyról, ha egy brojlertálcát használ, megszáradhat. Ügyeljen arra, hogy a szárnyakat legyőzze vagy pácolja, hogy nedvesen tartsa őket.