A méz segíthet a bőrtudatoknak?

A pattanások kitörésének közös eredménye a bőr pattanása, más néven foltok vagy hegek. Néhány ember számára a bőrfoltok nehezen megszabadulnak, elvonják a fizikai megjelenést, és az idő múlásával a rossz önkép kialakulásához vezethet. A bőrfoltok kezelésére szolgáló helyi kezelések drágák. Drágám, az alacsony költségű otthoni kezelés bőrfoltok ellen, lehet erős antimikrobiális és gyulladáscsökkentő.

Történelem

Az over-the-counter és a gyógyszeripari antibakteriális bőrkezelések találmánya előtt a mézet széles körben alkalmazták a világon a sebgyógyulás és a hegek megjelenésének minimalizálása érdekében. Cleopatra szépségtitoként ismert, a mézet továbbra is otthoni kezelésként használják.

Kutatás

Az American Journal of Clinical Dermatology kutatásai azt mutatják, hogy a mézet a sebek és égési sérülések megfékezhetik antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatása miatt. A népi antibakteriális gyógyszer és a méz sebgyógyulását összehasonlító tanulmányban az indiai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a méz jótékony hatásai csökkentik a gyógyulási időt és csökkenti a hegesedést az első és másodfokú égési betegeknél.

Előnyök

A méz tartalmazza a cukrot glükóz és fruktóz, természetes alfa-hidroxi-savak, amelyek hámlasztják a bőrt. A természetes exfoliánsok csökkentik a bőrfoltok megjelenését, és a bőr sima és egyenletes hangzást eredményeznek. Amikor a mézet mossa a bőréről, egy kis mennyiség marad a pórusokban. Ennek eredményeként a mézben lévő cukrok vonzzák a vizet a levegőből, ami megőrzi a bőrét. Peter Molan professzor, a Waikato Egyetem Mézkutató Egységének tudósa azt állítja, hogy az összes méz hidrogén-peroxidot tartalmaz – antimikrobiális – különböző koncentrációkban. A mindennapos használat nemcsak a pattanások megjelenésének minimalizálását segíti elő, hanem megakadályozza a pattanások elváltozásának megismétlődését, ami a bőr pattanása.

Alkalmazás

Számos módja van arra, hogy mézet használjunk bőrbetegségek kezelésére. Néhány hazai recept a mézet illóolajokkal, citromlével vagy pépes gyümölcsökkel kombinálva. Ön is csak a mézet kívánja használni. Ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen, csak vékony réteget alkalmazzon, és legalább 15 percig hagyja a mézet a bőrön. Melegen mosható ruhát használhat a méz eltávolítására. Ahhoz, hogy a mézet azonnali kezelésként alkalmazzuk, tegyen egy kis mézet a mulasztásra, és fedjük le gézzel vagy egy kis kötéssel az ágy előtt, a méz gyulladásgátló hatásainak csökkenteniük kell a pattanásokat egy éjszakán át. A bőr pattanása nem mindig jelenik meg az arcán. A mellkason vagy a háton található pattanások kezelésére adjunk hozzá egy csésze mézet egy meleg fürdőbe.

szempontok

Méz vásárlásakor keressen természetes nyers mézet adalék nélkül, mivel a feldolgozott méz és adalékanyagok irritálhatják a bőrt. Mielőtt használná a mézet, tesztelje a bőre érzékenységét, ha patch tesztet végez az állkapocs vonal mentén. Mossa le a mézet, és jegyezze fel a viszketést vagy a vörösséget. Ne használja a mézet pattanásos kezelésként, ha bőrirritációt tapasztal.