Reggeli a leves diétán

A káposzta leves étrend egy hétnapos táplálkozási terv, amely gyors, rövid távú testsúlycsökkenést eredményez. A Mayo Klinikának a “fad diétát” nevezik, a leves diéta nem ajánlott hosszú távú étrendnek, és egy hét után kell abbahagyni, majd két hetes kiegyensúlyozott ételt kell hagyni, a táplálkozási Katherine Zeratsky szerint. A leves étkezés reggelije nem külön étkezés, hanem a nap “megengedett ételek” része. A napi lista az egész napot kínálja az ételeknek. Mielőtt elkezdené ezt vagy bármilyen új étrendet, kérdezze meg kezelőorvosát.

A káposzta leves étkezés minden napján a levet olyan gyakran fogyaszthatja, amennyit csak akar, beleértve a reggelit is. A recept változó, de mindig tartalmaz sok főtt káposzta mellett más alacsony kalóriatartalmú zöldségek, mint a hagyma, a zeller, a gombák és a sárgarépa. A leves általában paradicsomléből és csirkehúsból áll, a választott fűszerezéssel, kivéve a sót.

Az első nap, a leves diéta lehetővé teszi, hogy mindenféle gyümölcsöt enni, kivéve a banánt a magas keményítőtartalmuk miatt. Kerülje el a gyümölcslevet, a gyümölcslecséket és a gyümölcsízeket. Válassza ki az egész gyümölcsöt a káposzta leves mellett. A reggelihez próbálja meg a narancssárga ékeket, grapefruit szegmenseket és ananászdarabokat a trópusi kezdetekhez.

A második nap tilt minden gyümölcsöt, de lehetővé teszi a friss zöldségeket, amelyeket szeretsz reggelire és egész nap, főzni vagy nyersen. Kerülje a keményítőtartalmú zöldségeket, például kukoricát vagy burgonyát. Tartózkodj a hüvelyesekről is. A vacsora lehetővé teszi egy kis sült krumpli kis mennyiségű vajjal. Reggelire, pácolt hagymát, paprikát és gombát használjon a nem tapadó spray-ben, és tegye fel a levest levest az extra zöldségekkel.

A harmadik nap a gyümölcsök és a zöldségek kombinációja, de nem a burgonya a nap végén. Reggelire vegye fontolóra egy tál friss gyümölcsöket apró méretű darabokból, különböző színű, mandulával. Mentse a zöldségeket ebédre és vacsorára, de vegyen fel reggelivel a levest, ha még mindig éhes vagy.

A negyedik napon legfeljebb nyolc banánt és enyhén felesleges tejet fogyasztanak, mint amennyit igyeksz inni. Reggelire próbáljon meg egy tál szeletelt banánt a sovány tej fölé öntve. Ha tetszik neked is levest.

Majdnem a hét végéig adj hozzá húst a terveidhez. Legfeljebb 20 oz. Marhahús vagy csirke zsír vagy bőr nélkül egész nap. Reggelire vágott csirkemellet adjon a káposzta leveséhez.

Leves

1. nap

2. nap

3. nap

4. nap

5. nap

A 6. nap annyi húst és zöld leveles zöldséget ad, amennyit csak szeret, és több levest. A reggeli magában foglalja a földi pulykát cukkini szeletekkel és paradicsommal. A 7. nap annyi barna rizst tartalmaz, amennyit csak érdekel, a cukrozatlan édesaláta, zöldségek és levesek mellett. Reggelire gyümölcslé és egy tál rizs kezdődik az utolsó nap.

Mindenképpen beszéljen orvosával az alacsony kalóriatartalmú étrend megkezdése előtt. A nagyon alacsony kalóriatartalmú étrend mellékhatásai közé tartozik a fáradtság, hányinger, székrekedés és epekő vagy alultápláltság, ha túl hosszú ideig tartanak. Ügyeljen arra is, hogy sok vizet inni.

6. és 7. nap

figyelmeztetések