Táplálkozás a rákfélék számára

A Rickets olyan betegség, amelyet a gyermekek puha, gyenge csontjai jellemeznek. A pattanások tünetei közé tartozik a fájdalom és gyengédség a csontokban, különösen a gerinc, a karok, a medence és a lábak, lassú növekedés és / vagy rövid magasság, izomgörcsök és rendellenes fogak. A rákokat a következő három alapvető tápanyag legalább egyikének hiánya okozza: D-vitamin, kalcium vagy foszfor. Ezért a rozsdásodás visszaszorítására szolgáló tápláléknak tartalmaznia kell az e tápanyagok legalább egyikében gazdag ételeket.

Az elégséges mennyiségű D-vitamin támogatja az erős csontokat, és megakadályozhatja a rohamok kialakulását. Amikor a napból származó ultraibolya sugárzás megérinti a bőrt, az eredmény a D-vitamin szintézise. Azonban a nagyon sötét bőrű gyermekek vagy akik nem kapnak elég napsugárzást, a D-vitamin hiánya és ezért a rozmaringok fogékonyak. A D vitaminban gazdag élelmiszerek táplálják az egész D-vitamint az erős csontok táplálására. A D vitamin jó táplálékforrásai közé tartoznak a csukamájolaj, a lazac, a makréla, a tonhal, a tojás és a joghurt. Sok ételt D-vitaminnal erősítettek, például narancslevet, tejet, margarint és reggeli gabonát.

A rákok étrendjének tartalmaznia kell az esszenciális ásványi kalciumban gazdag ételeket is. A szervezetben lévő kalcium több mint 99 százaléka halmozódik fel a csontokban, és ez az ásvány D-vitaminnal és a foszforral együtt szükséges a rohamok megakadályozásához. A kalciumban gazdag ételek olyan tej alapú élelmiszerek, mint a tej, a joghurt és a sajt, a leveles zöldségek, mint a káposzta és a spenót szintén tartalmaznak jó mennyiségű kalciumot.

Mivel a foszfor szükséges az erős csontok esetében, a ricketts tápláléknak olyan ételeket is tartalmaznia kell, amelyek alapvető ásványi anyagokat tartalmaznak. A jó foszfor táplálékforrások közé tartoznak a kalciumban gazdag élelmiszerek, például a tej, a sajt és a joghurt, a tojás és a lazac. Egyéb élelmiszerek, amelyek foszfort tartalmaznak, teljes kiőrlésű és dúsított kenyér, laposhal, marhahús, csirke és pulyka, valamint kóla.

A dúsított tej a rákos étrend előnyös kiegészítése, mivel D vitamint, kalciumot és foszfort tartalmaz. Azonban egyes emberek nem fogyasztanak tejet egy vagy több okból, például nem szeretik a tejet, elkerülik az állati eredetű élelmiszereket általában, vagy laktóz intoleránsak. Ezeknek a gyermekeknek fontos, hogy a rákkád étrendjük több, D-vitaminban, kalciumban és / vagy foszforban gazdag ételt tartalmazzon.

A vegetáriánus étrendben hiányozhatnak azok a fontos tápanyagok, amelyek az erős csontok támogatásához szükségesek és rákot okozhatnak. A dúsított ételek fogyasztása vagy a vitaminok pótlása megakadályozhatja a tápanyaghiányt, amelyre a vegetáriánusok érzékenyek.

D-vitaminban gazdag élelmiszerek

Kalciumban gazdag élelmiszerek

Ételek gazdag foszforban

A tej fontossága

Vegetáriánus étrend