A csecsemők normál hőmérsékleten történő csökkenése

A melegség a szerelem ösztönös kiterjesztése, amelyet minden szülő a gyermeküknek akar adni. De a legjobb szándék ellenére, néha a csecsemő hőmérséklete normálérték alá csökken. A csecsemő alacsony hőmérséklete leggyakrabban hideg környezet vagy elégtelen ruhák vagy takarók miatt következik be. De ez komoly betegség jele lehet, például fertőzés, anyagcsere-betegség vagy agyi problémák. Az újszülöttek – különösen a koraszülöttek – az alacsony testhőmérséklet miatt a legnagyobb kockázatot jelentik az alacsony testzsír és a magas bőr / súly arány miatt, ami gyorsabb hővesztést okoz a felnőttekhez képest. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a rektális hőmérőnél kevesebb, mint 97,7 F testhőmérséklet normálérték alatt van a csecsemő számára, és azonnali orvosi ellátást igényel.

Környezet

A csecsemő túl alacsony hőmérsékletének leggyakoribb oka a kisgyermek túl könnyű öltözése, a hideg helyiség és a hideg időben való kint tartózkodása. Mivel gyorsabbak a hidegben, mint a felnőttek, a babáknak általában még egy rétegre van szükségük, mint amit a felnőttek kényelmesen viselnek. Ez lehet hosszú ujjú, ha rövid idő alatt kényelmesen érezzük magunkat, vagy egy közepes súlyú takaró, amelyet a szezonálisan megfelelő ruházat mellett a babára kötözünk. Ha a baba egy kicsit hűvösnek érzi magát, de aktív és jól érzi magát, akkor a szobahőmérséklet növelése, vagy egy ruhadarab vagy takaró hozzáadásával lehet minden, amire szükség van. Kétség esetén azonban ellenőrizze a baba hőmérsékletét egy hőmérővel.

Fertőzés

A fertőzés kevésbé gyakori, de potenciálisan nagyon súlyos oka a kisgyermek alacsony hőmérsékletének. Különösen a tüdő, a vér, a húgyutak vagy az agy és a gerincvelő folyadék bakteriális fertőzései. A prematurálisan született csecsemők vagy a szülés előtti ápolás nélküli anyák nagyobb fertőzési kockázatot jelentenek. Míg a fertőzés okozhat láz, a csecsemő immunrendszere még mindig fejlődik, és alacsony testhőmérséklet is előfordulhat. A fertőzés gyakran más tüneteket és tüneteket okoz, beleértve az alacsony aktivitást vagy az energiaszintet, csökkenti a táplálékot, megnöveli az alvást és az ingerlékenységet. Ezek a tünetek önmagukban azonnali orvosi értékelést tesznek szükségessé a csecsemő számára, de ha alacsony hőmérsékleten fordulnak elő, sürgősségi ellátás szükséges.

Metabolikus és endokrin betegségek

Ritkán a csecsemő alacsony hőmérséklete a testhőmérséklet szabályozásában segítséget nyújtó szervek egyikét érintő, születésképtelen anyagcsere-betegségben vagy a rendellenességben rejlik. A mellékvese, a pajzsmirigy és az agyalapi mirigyek olyan endokrin szervek, amelyek szerepet játszanak a testhőmérséklet szabályozó komplex rendszerében az anyagcserére gyakorolt ​​hatásuk révén. Károsodott anyagcseréje károsíthatja a szervezet hőtermelő képességét. Ezeknek a szerveknek a csökkent funkciója – akár betegség vagy egy gyermek születése esetén – alacsony testhőmérsékletet okozhat. Hasonlóképpen, az elégtelen vércukorszint vagy a szervezetben és szövetekben a cukrok csökkent hatása általában alacsony hőmérsékletet eredményez, mivel a szervezet reagál a rendelkezésre álló energia hiányára. Ez a helyzet a cukorbetegség vagy más betegség miatt fordulhat elő.

Neurológiai sérülések és állapotok

A testhőmérséklet szabályozás egy olyan komplex rendszert foglal magában, amely a bőr hőmérsékletérzékelő receptorával és bizonyos testszerveivel kezdődik, amelyek az agyban mélyebb területekkel kommunikálnak, úgynevezett hypothalamus. Többszörös válaszok aktiválódnak, amikor a hypothalamus olyan üzenetet kap, hogy a testhőmérséklet alacsony. Ezek a válaszok együtt dolgoznak a hőveszteség csökkentése és a hőtermelés növelése érdekében a testhőmérséklet növelése érdekében. Az agy sérülései és rendellenességei csökkenthetik a hőmérsékletszabályozó funkciókat. Például a csecsemő agyában vérzés, különösen a szülés ideje alatt, görcsrohamokhoz és testhőmérséklet-instabilitáshoz vezethet. Szerencsére ez ritkán fordul elő teljes körű csecsemőknél. Az agyvérzés kockázata azonban az idő előtti csecsemőknél és a nehéz születéseknél, amelyek vákuumot vagy csipeszet igényelnek a csecsemő számára. Az agydaganatok, amelyek a hypothalamus vagy az agyalapi mirigy behatolására vagy nyomására hatnak, szintén befolyásolhatják a hőmérsékletszabályozást és alacsony hőmérsékleteket eredményezhetnek. A testhőmérséklet szabályozásában részt vevő agyi területeket érintő traumás agyi sérülések vagy betegségek ugyanolyan hatással lehetnek.

Egyes gyógyszerek alacsony testhőmérsékletet okozhatnak a normál metabolikus működés megszüntetése révén. Például az olyan opiát-szereket alkalmazó anyáknál született csecsemők, mint a heroin és a narkotikus fájdalomcsillapítók, terhességük késői szakaszában a szülés után visszavonulhatnak. Az alacsony testhőmérséklet az egyik visszavonulás jele lehet, mivel a baba anyagcseréje a narkotikum nélkül működik. Az alkoholfogyasztás vagy az antipszichotikus gyógyszerek véletlenszerű lenyelése egy csecsemőnél is abnormálisan alacsony hőmérsékletet okozhat, Emellett az alultápláltság alacsony csecsemő hőmérsékletet okozhat, mivel az alacsony testzsír és az izomtömeg lassú anyagcserét és csökkent hőtermelést eredményez. Néha az alultápláltság a gyermekek visszaélése vagy elhanyagolása miatt következett be. De olyan csecsemőknél is előfordulhat, akik kihívásokkal szembesülnek a szükséges minimális kalóriákkal. Súlyos szívbetegség, jelentős arckifejezések, emésztőrendszeri problémák és a cisztás fibrózis vagy az örökletes enzimhiány miatt felszívódott felszívódás mindegyike megnehezíti a csecsemőknek a napi kalorikus szükségleteik kielégítését.

A csecsemő határának vagy alacsony testhőmérsékletének köszönhetően olyan egyszerű lehet, mint egy másik takaró, egy könnyű kalap vagy egy melegebb egyén. Ez azonban súlyos, potenciálisan életveszélyes betegség jele lehet. A kis testhőmérséklet jelei és tünetei a bababen: – hideg vagy hideg bőr – halvány, kék, foltos vagy vöröses bőr – csökkentett aktivitás vagy energia – heves kiáltozás – rossz adagolás Vagy nem hajlandó táplálkozni, – szabálytalanul, vagy túl gyorsan vagy lassan lélegzik, A baba, amelynek hőmérséklete kisebb, mint 97,7 F, vagy bármely olyan jel vagy tünet, amely alacsony a testhőmérséklethez, azonnali orvosi értékelést igényel; St. John, MD

Egyéb okok

Figyelmeztetések és óvintézkedések