A kerékpározás előnyei és hátrányai

A kerékpár tervezési koncepciója a DaVinci idejétől származik, azonban még egy 150 évvel korábban gyártották. Ez az emberi hajtású jármű nagyméretű volt és kocsányosabb volt, mint a modern kerékpár. Az 1800-as évek elején Németországban egy kétkerekű kerékpár tűnt fel. Ez elérte a legfeljebb tíz mérföld per óra sebességet, és elég hatékony ahhoz, hogy élvezhesse. Azóta a kerékpár-dizájn a technológia mellett fejlett. A modern kerékpár széleskörű gyakorlati és szabadidős felhasználást kínál számos környezeti és egészségügyi előny mellett. Néhány potenciális hátrány is van.

A közlekedés egyik formájaként a kerékpározás számos különféle előnnyel jár az autóipar számára. A kerékpározás nem járul hozzá a levegő vagy a zajszennyezéshez. A kerékpározás sokkal kényelmesebb módja lehet a forgalmas városokban vagy városokban történő mozgáshoz, ahol a forgalom irányítása vagy a parkolóhely keresése egy olyan autóhoz vezethet, amely stresszt, kényelmetlenséget és költségeket okozhat utazási idejéhez. Emellett a kerékpárok sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint az autók, enyhítik az úttestek torlódását, és csökkentik a parkolóparkolók és parkolóhelyek szükségességét – a sűrű területeken népszerűbb kulturális vagy kereskedelmi célokra használható helyek.

Egy “Epidemiológia” folyóirat 2011. januári számában megjelent holland tanulmány szerint a ciklus-ingázási ajánlatok 11-szeresebben járulnak hozzá az autó vezetéséhez. A hozzáadott fizikai aktivitás, amelyet a kerékpár-váltásból váltasz, akár 14 hónapot is hozzáadhat az életéhez, és ellensúlyozhatja a közlekedési balesetek kockázatát vagy az autó kipufogógázainak fokozott expozícióját. A kutatók hozzáteszik, hogy a kerékpározás mint közlekedési mód potenciális társadalmi előnyei még akkor is nagyobbak lehetnek, mint az egyéni előnyök, amikor figyelembe veszi a szennyezés csökkentését és a közlekedési balesetek csökkenését, amikor kevesebb autó van az utakon.

A Cleveland Klinika az aerob testmozgás öt legjobb formájának egyikét sorolja fel, séta, úszás, kocogás, tánc vagy aerob gépek használatával, például lépcsővel és elliptikus gépekkel. Ha Ön arthritis vagy más ortopédiai körülmények által korlátozott, amelyek elegendő időre korlátozzák a megfelelő időtartamú járást, Gordon Blackburn, a Cleveland Clinic Cardiac Rehabilitation programigazgatója, a Preventive Cardiology szekció szerint a kerékpározás ideális lehetőség Amely magas színvonalú aerob gyakorlást biztosít otthoni vagy fitnesz klubjában.

A szabadtéri kerékpározás az Anyatermészet irgalmasságára készteti Önt. A kedvezőtlen időjárási viszonyok csökkenthetik a leginkább lelkes biciklis közlekedő élvezetét, és növelhetik a balesetekből származó sérülések és az autó kipufogógázai által okozott légszennyezés kockázatát. A Centers for Disease Control jelentése szerint a kerékpározással kapcsolatos mentési helyszínek száma meghaladja a fél millió évente. A gyermekek a legnagyobb kockázatot jelentik, és a kórházi látogatások több mint felét teszik ki. A közlekedési szabályok nem ismerete vagy követése, és a sisak nem viselése olyan gyakorlatok, amelyek növelik a sérülés kockázatát. A biztonsági szint növelése érdekében használjon kézi jelzést arra, hogy figyelmeztesse az autósokat, amikor sávokat fordít vagy vált, és élénk színű ruhákat visel a nap folyamán és fényvisszaverő anyagokat éjszaka.

Kényelem

Egészségügyi előnyök

Aerob testmozgás

Veszélyek és kockázatok