A napfény feltöltődik a felhős napon?

A napfényt könnyű beállítani és villamos energiát nem igényel, így egyszerűen és környezetbarát hozzáadással a kültéri tereprendezéshez. A felhős napok beavatkoznak ezekbe a fényekbe, de lassulnak, bár nem megállnak, és nem töltik fel őket. Míg a napelemek képessége változik a gyártóktól, a legtöbb a napsütéses nap folyamán ragyogó maradhat, bár hosszú időn keresztül történő használata a megfelelő napfény nélkül, végül gyengítheti töltési képességeit.

Funkció

A napelemek olyan napelemek, vezérlő rendszerek és akkumulátorok, amelyek általában nikkel-kadmium vagy ólom-savas elemeket tartalmaznak. A panelek összegyűjtik a napsugárzást, és a vezérlőrendszerek a napfényt a hatalomra irányítják. Az akkumulátort akkor tárolja, amíg készen áll a fények használatára. Az akkumulátorok teljes feltöltéséhez szükséges idő a napfénygyártók körében változik, valamint az az idő, amikor a fények az akkumulátorok töltésekor futnak. A felhős napok hatással lesznek ezekre a becslésekre.

Jelentőség

A felhők diffundálják a napfényt, ami csökkenti a fénysugarak termelékenységét. A panelek még feltöltődnek a felhőtakaró alatt, de nem annyira hatékonyan, mint napsütésben. Amikor a felhők lefedik a napot, a rendszer energiatermelését körülbelül a felére csökkentik. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma becslése szerint a téli időszakban, amikor a napok rövidebbek és általában újabbak, a fények 30-50 százalékos rövidebb ideig működnek, mint a napsütésben.

Figyelem

Számos napfény képes elegendő energiát tárolni ahhoz, hogy megfelelően működjön több felhős nap alatt, de ha az akkumulátort teljesen feltöltve anélkül működteti a lámpáit, kockáztatja az akkumulátor élettartamának csökkentését. Miközben a napelemek fényereje általában időjárásálló, ezért ne használja a napfényt hosszú időtartamú, különösen rossz idő esetén, ha olyan helyeken élsz, ahol tél telt el. Megtakaríthatja a teljesítményt, ha kikapcsolja a fényeket, még akkor is, ha kikapcsolja a napenergiát.

szempontok

Bár nem tudja ellenőrizni az időjárást, a napfény megfelelő elhelyezése és karbantartása biztosítja, hogy a lehető legtöbb energiát feltöltsék, még a felhős napokon is. Győződjön meg róla, hogy olyan területen tartózkodik, ahol napközben maximális napfényt kap, és nem akadályozza a növényzet vagy az épületek árnyéka. Szintén tartsa tisztán a napelemeket. A madarak ürülékei és más törmelékek akadályozzák a napfény összegyűjtésének képességét. A fények tárolásakor mindig kapcsolja ki a tápkapcsolót.

Kivétel

A megfelelő körülmények között a felhők ténylegesen növelhetik a fényforrások által elnyelt teljesítményt. Amikor a puffadt kumulusz felhők fedezik a napot, időnként a napsugarak áthatolnak a felhők lyukaiban. Amikor ez megtörténik, a panelek nemcsak a közvetlen napsugárzást, hanem a napfényt is felszívják a felhőből. A legtöbb napelemt úgy tervezték, hogy kezelje az olyan energiát, amely általában nem tart sokáig.