A prenatális vitaminok foltosodást okozhatnak?

A foltosodás vagy a könnyű hüvelyi vérzés bármikor előfordulhat, függetlenül attól, hogy terhes vagy. A pecsételés oka némileg függ a körülményektől, ahogyan a jelentősége is. Ha prenatális vitaminok vannak, függetlenül attól, hogy terhes vagy, a vitaminok nem okozhatják Önnek a megfigyelést – és nem tudják megállítani a pikkelyezést.

Ha nem vagy terhes, a foltosodás gyakori, különösen ha hormonalapú születésszabályozásra van szükség. A tabletták, lövések, hüvelygyűrűk és a hormonalapú születésszabályozás egyéb formái miatt Ön elveszítheti a méh bélését az időtartamán kívül. Ez különösen akkor igaz, ha Ön a tabletta, és elfelejtette bevenni egy tablettát egy nap, vagy sokkal több nappal később, mint általában. A pattanás, ha nem vagy terhes, általában minimális klinikai jelentőséggel bír.

Ha terhes vagy, a foltok nagyon ijesztőek lehetnek. Nem ritka azonban, és sok lehetséges ok van. Néhány nő a koncepció után 7-14 nappal a helyszínre mutat – éppen akkor, amikor egyébként elvárnád az idődet. Ennek oka az embrió beültetése, ami kis mennyiségű vérzést okoz. A szülészorvos vizsga vagy közösülés után is megfigyelhet, mivel mindkettő a méhnyak elvonását okozhatja. Feltétlenül említs meg orvosát, aki segíthet meghatározni, hogy komoly.

Bár a születés előtti vitaminokról azt állítják, hogy számos lehetséges hatásuk van – talán hallottátok, hogy a hajad és a körmök gyorsabban nőnek, súlyt veszítenek, vagy észreveszik, egyik ilyen pletyka sem igaz. A szülés előtti vitaminok nem más, mint a rendszeres napi multivitaminok a terhes nők számára megfelelő mennyiségben. Ők magasabbak a folsavban és a vasban, mint a szokásos kiegészítők, de egyébként nagyon hasonlóak.

Bár a prenatális vitaminok nem okozhatnak pikkelyeket, számos mellékhatásuk lehet. Például sok nő jelentett gyomor-bélrendszeri felborzongást, székrekedést és még émelygést a szülés előtti vitaminok kezelésére – függetlenül attól, hogy terhes-e vagy sem. Azt is észreveheti, hogy vizeletüket sárgásbarna színűvé teszi, vagy szagát valami különösnek érzi, bár érdemes meggyőződni arról, hogy megfelelően hidratált, ha a vizelet sötét vagy szagszerűnek tűnik.

Pecsételés Ha nem vagy terhes

Foltosodás Ha terhes vagy

Prenatális vitaminok

szempontok