Allergiás reakció szalicilsavra

A szalicilsav egy béta-hidroxisav, amely mélyen behatol a pórusaiba. Gyakran használják a pattanások és az öregedésgátló termékek, mert lebontja a lipideket, miközben simítja a bőrt. A szalicilsav eltávolíthatja az elhalt bőrt és csökkentheti a hyper-pigmentációt és a finom vonalakat az idő múlásával. Tipikus reakciók közé tartozik a viszketés, égés, bőrpír és hámlás. Az FDA szerint “tesztelnie kell minden olyan terméket, amely egy BHA-t tartalmaz egy kis bőrfelületen, mielőtt nagy területre alkalmazná.” Ha a kozmetikumokat BHA-kkal használja, és bőrirritációt vagy hosszantartó csípést tapasztal, hagyja abba a terméket, és forduljon a orvos.”

Égő

Az arcra vagy a testre helyileg alkalmazott szalicilsavkrém alkalmazása után égető érzés tapasztalható azon a területen, ahol a krémet alkalmazták. Ha először használja a krémet, csökkentse az alkalmazott mennyiséget, vagy váltson át egy másik krémre, alacsonyabb szalicilsavval. A MedlinePlus azt ajánlja, hogy kövesse a termék címkéjén található összes utasítást, és csak az ajánlott adagot használja.

Viszkető

A szalicilsav kezelheti a viszkető bőr- vagy hajviszketést, pl. Pikkelysömör, korpásodás vagy jock itch. Azonban a szalicilsav is ismert, hogy viszkető bőrt okoz néhány embernél. A Drugs.com szerint ha súlyos viszketést tapasztalsz a szalicilsav-tartalmú termékek használata közben, akkor mielőbb beszélj orvosoddal a reakcióddal kapcsolatban. Ne hagyja abba a szalicilsav terméket, amely azonnali reakciót váltott ki.

Vörösség

A szalicilsav ismert, hogy csökkenti a pattanásokkal összefüggő pirosságot. Azonban valóban okozhat bőrpírt bizonyos embereknél, akiknek érzékeny bőrük van. A vörösödés csak abban az esetben fordulhat elő, ha a szalicilsavkrémet alkalmazták. Ha lehetséges, használjon alacsonyabb szalicilsav-tartalmú krémet, csökkentse a napok számát, és alkalmazza a krém mennyiségét, hogy csökkentse a bőrpír kockázatát.

Hámlás

Hámlás következik be, miután szalicilsav-hámláson átesett, amely 5% fölötti szalicilsav koncentrációt alkalmaz. Az akne-gyógyszerek és az öregedésgátló termékek szalicilsav-koncentrációkat használnak, amelyek kevesebb, mint 2 százalék, de még okozhatnak peelinget. A bőre idővel fokozatosan toleranciát teremt a szalicilsavhoz, és a hámozás végül csökkenti a folyamatos használat mellett. Ha a hámlás nem csökken az idő múlásával, használjon olyan terméket, amelynek gyengébb szalicilsav-koncentrációja van, vagy csökkentse az alkalmazás gyakoriságát.