Az alacsony vérnyomás befolyásolhatja az izomállóképességet?

A közegészségügyi tájékoztató kampányok gyakran a magas vérnyomás negatív hatásaira összpontosítanak, amely magában foglalhatja a szívroham vagy a stroke miatt bekövetkező, korai halálozás kockázatának növekedését. Míg az alacsony vérnyomás bizonyos egészségügyi előnyökkel járhat, ha a vérnyomása 90/60 alatt van, akkor alacsony a vérnyomás. A hypotonia zavarhatja az izmok hatékony munkavégzési képességét, és megnehezíti a testmozgást.

Számos tényező befolyásolhatja a vérnyomást, és egyes rendkívül fizikailag illeszkedő emberek a vérnyomás esedékes csökkenését tapasztalják. Ha Ön fitness futam, és a vérnyomása folyamatosan csökkenő, akkor ez nem befolyásolja az izmaidat. Orvosa nem fogja kezelni a betegségét, hacsak tüneteket nem okoz. De az endokrin és a szív- és érrendszeri problémák, a kiszáradás és a terhesség mind a vérnyomás csökkenéséhez vezethet, ezért ha hirtelen csökken, beszéljen orvosával. Néhány ember a vérnyomást közvetlenül a testmozgás után is tapasztalja, de ez nem befolyásolja a kitartásodat.

Ha gyakorol, a vérnyomása és a pulzusszám növeli az izmok és szervek oxigénben gazdag vérellátását. Nagyon fizikailag illeszkedik az emberek testének, talán nem kell keményen dolgoznia e cél elérése érdekében, ami alacsonyabb vérnyomást eredményez. De sok ember számára, ha a vérnyomás túl alacsony, az izmok nem is működhetnek. Tapintást, fáradtságot, izomfájdalmat, gyengeséget vagy bizsergő érzést tapasztalhat az izmokban.

A hipotenzió nem csak az izom-állóképességet érinti, hanem a teljes állóképességet is befolyásolja. Az alacsony vérnyomással rendelkező emberek jobban ki vannak téve a szédülésnek és az ájulásnak, ami zavarhatja a készségeket. Lehetséges, hogy nehézséget okoz a légzés, szélsőséges szomjúság, zavartság, homályos látás vagy hideg és nyirkos bőr. Ezek a tünetek más zavarokkal is előfordulhatnak, ezért beszéljen orvosával, és ne feltételezze, hogy az alacsony vérnyomás eredménye.

Ha a vérnyomása túl alacsony ahhoz, hogy biztonságosan és kényelmesen gyakorolhassa magát, orvosa gyógyszereket írhat fel, vagy megváltoztathatja a jelenlegi gyógyszereket, ha már vényköteles gyógyszerekről van szó. A sóbevitel növelése szintén növelheti a vérnyomását. Amíg a hipotenzió nem irányul, ne álljon fel hirtelen, ami ájuláshoz vezethet, és sok vizet inni az edzés előtt, alatt és után.

Hypotensio: áldás vagy átok?

Az izomsűrűséggel kapcsolatos kérdések

Egyéb hipotónia aggodalmak

Kezelési lehetőségek