Babafül-fertőzés és hányás

Néha a csecsemőkben fellépő fülfertőzést okozó vírus fertőződik a bélrendszerrel. Ez olyan tünetekhez vezethet, mint a hasmenés és a hányás. Más esetekben a fülfertőzés átmenetileg befolyásolja a baba megfelelő egyensúlyt, és az egyik mellékhatás a hányás és az általános betegség. A csecsemők és a gyermekek általában érzékenyebbek a fülfertőzésekre. A tartós fülfertőzések orvosa által előírt antibiotikum kezelést igényelnek.

Fülfertőzés

A csecsemőknél kialakuló fülfertőzések vírusos és bakteriális formában is előfordulnak. A csecsemők leggyakoribb típusa, az otitis media, a nedves résekben nőnek fel a középső fülben a dobmembrán mögött. Amint a levegő térkitöltéssel és folyadékkal tölti fel, a nyomás a fülbe kerül. Ez kellemetlenséget és gyakran fájdalmat okoz. Az otthoni média olyan gyakori a csecsemőknél, hogy a 12 hónaposnál idősebbek 60 százaléka legalább egy epizódot tartalmaz.

Hányás

A csecsemőkben történő hányás számos feltételhez társuló tünet, a kólika és a láz között. A fülfertőzések hányt okozhatnak. A fülfertőzés során a baba a diszorientáció jeleit és a betegségeket is megjelenítheti. Még akkor is, ha a baba rendszeresen hány, fontos, hogy folyamatosan táplálja a gyermeket, a szokásos módon, amennyire csak lehetséges. A baba jól hidratált és táplált anyatejjel vagy tápszerrel történő táplálásával segít a fertőzés elleni küzdelemben.

Kezelés

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia 72 órát várakozik, mielőtt orvoshoz fordul, és így a fertőzés ideje csökken. Gyakran előfordul, hogy a fülfertőzések és a hányás néhány nap múlva kifakul. Ha a baba sírni kezd, nincs étvágya, vagy a fertőzés és a hányás miatt alvászon, azonnal keresse fel orvosát. Hasonlóképpen, ha vérből vagy sok faggyulatot talál a fülből, azonnal hívjon orvost. Bár az orvos antibiotikumokat írhat fel, ez a kezelés gyakran több hányást idéz elő, mielőtt a fertőzés kitisztulna.

szempontok

A csecsemőknél fellépő fülfertőzések és hányás sok gondot okoz a szülőknek. De a legtöbb esetben ez csak egy része a normális fejlődésnek. A csecsemők általában általánosabb hibákat és fertőzéseket kötnek fel, mint a felnőttek. Ezeknek a fertőzéseknek a leküzdése segít a baba immunrendszerének idővel történő felépítésében. Ha azonban a baba folyamatosan fülgyulladást észlel, beszéljen orvosával. A tartós fertőzés halláskárosodáshoz vezethet, ha kezeletlenül marad.