Cayenne bors és a citrom tisztítása

A cayenne bors és a citrom tisztítása, más néven a mester tisztítása és a limonádé diéta egy rövid távú detox étrend hasonló a lé gyors. A táplálék azt állítja, hogy meglazítja és megszünteti a zsúfoltságot, amelyről azt gondolják, hogy méregteleníti a szervezetet. 2008-ban a Harvard Medical School megjegyezte, hogy nincs ilyen tanulmány az orvosi szakirodalomban.

Történelem

A gyomorfekély gyógyítására 1940-ben Stanley Burroughs eredetű, a cseh paprika és a citrom tisztítása az 1976-ban megjelent “The Master Cleanser” című könyvében olvasható. A limonádé tisztítás iránti megújult érdeklődés Peter Glickman “Lose Weight, Több energiával és 10 nap alatt boldogabbá váljék “, 2004-ben jelent meg először. Beyonce Knowles felvételkészítője 2007-ben népszerűsítette a diétát, miközben felkészült a” Dreamgirls “című filmben játszott szerepére. 2010-ben az alternatív gyógyszerekkel foglalkozó weboldalak népszerűsítik a méregtelenítő tisztító és fogadó csoportokat.

Előnyök

A “Master Cleanser” szerint a diéta, az alkohol, a kábítószer és a stressz a testedbe vezeti a toxinokat, amelyek idővel felépülnek, meggátolják a megfelelő tápanyag felszívódását és mérgezőek. Burroughs azt állítja, hogy az eredmény hiányzik az energia és a fókusz, vagy a betegség kialakulása. A cayenne bors és a citrom tisztítja az állításokat, hogy megakadályozzák az addiktív vágyakat, ösztönözzék a fogyást, és tisztítsák meg a vesét, a vastagbélt, a bőrt, az idegeket, az izmokat, a mirigyeket és a test összes sejtjét.

Módszer

Készítse elő a limonádét 2 tbsp-vel. Szerves citrom vagy lime juice, 2 evőkanál. B osztályú juharszirup, 1/10 ts. A szerves cayenne bors, és 8 oz. Tisztított víz. 10 napos időszakban naponta 6-12 pohár lemonádat fogyaszthat az egyetlen élelmiszerforrásként. Ahhoz, hogy segítséget nyújtsanak az eliminációban, reggel kezdjen lefekvéses teát, és lefekvés előtt. A megnövekedett vastagbél-tisztításhoz sós vízben sütjük, 1 qt. Meleg tisztított vízzel 2 tsp.-vel nem jódozott tengeri sót, először reggel üres gyomorban.

Mellékhatások

A “Lose Weight, több energiát és 10 nap alatt boldogabbá válik” – jelentette be Glickman “Öt osztály a detox tünetek: fáradtság, ingerlékenység, unalom, fájdalom és fájdalom, és forró bélmozgás.” Glickman azt állítja, hogy a detox tünetek általában rövid életűek és a gyógyulási folyamat részét képezik. A cayenne bors és a citrom mellékhatásainak csökkentése érdekében sok vizet inni, mérsékelt fizikai aktivitást és szalmából a limonádét inni kell.

Orvosi szempontok

Az étrend megkezdése előtt kérdezze meg kezelőorvosát, különösen ha tartós gyógyszereket szed. A Harvard Medical School beszámol arról, hogy a cayenne bors és a citrom tisztításának egészségügyi kockázata magában foglalja a nélkülözhetetlen tápanyagok hiányát, a dehidrációt, az elektrolitok kimerülését, a bowl-funkciót és az anyagcsere-acidózist. A Mayo Clinic weboldalán Michael Picco gastroenterológus azt állítja, hogy a legtöbb orvos nem javasolja a vastagbél tisztítását, mert “az emésztőrendszer és a bél természetes módon eltávolítja a hulladékanyagokat és a baktériumokat”.