Egy duzzadt lábujj a futástól

A futás jelentős terhet ró a lábára. A futás folyamatos ütése, különösen a kemény felületeken, sokszor a futó lábánál fogva veszíti a díjat. A dübörgött és duzzadt lábujjak gyakoriak a futók körében, de megakadályozható annak biztosításával, hogy a cipő megfelelően méretezett, és a zokni megfelelően párnázott.

Pihenés, jég, magasság és gyulladáscsökkentő gyógyszerek

A négy elem kombinációja csökkenti a fájdalmas duzzanatot és lerövidíti a helyreállításhoz szükséges időt. Tartson távol a futástól vagy egyéb tevékenységektől, amelyek tovább gyengíthetik lábujját legalább három-négy napig. Ez idő alatt emelje fel a lábát és jégét a duzzadt lábujjával rendszeresen, hogy csökkentse a duzzanatot és elősegítse a gyógyulást. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek kis adagjait naponta kétszer kell bevenni, amíg a duzzanat teljesen el nem tűnik.

Kerülje a Downhill futását

A lejtőn történő futás növeli a lábfej hatását a cipő elején. Ha duzzadt vagy sérült lábujjával rendelkezik, a lejtőn történő leromlás súlyosbítja az állapotot. A sík vagy felfelé tartó útvonalak megtartása megakadályozza a lábujjak túlzott verését. Miután a duzzanat teljesen leereszkedett, és a lábujja normálisnak érzi az érintést, biztonságosan folytathatja a lejtőn való futást.

Győződjön meg róla, hogy a cipő megfelelő méretű

A túl nagy vagy túl kicsi cipők hozzájárulhatnak a lábujj sérüléséhez. A túl nagy cipők miatt a cipő belsejében túl sok kicsi teret enged. Ha a lábad túlságosan csúszik, akkor csúszik egészen a cipő elejéig, és az ujjaival érintkezik a lábujjával, ami zúzódást okoz. A cipő túlságosan szorosan összeakadhat a lábujjával a cipő elejével, folyamatos sérülést okozva. Ha nem vagy biztos benne, hogy a cipő megfelel-e az Ön számára, látogasson el a legközelebbi szaküzletbe.

Fontolja meg a zokni cseréjét

A zokni nagy különbséget jelenthet a sérülés megakadályozása közben. A nem kellően párnázott zokni a lábujjak zúzódását és duzzadását okozhatja. A túl gondolkodó zokni a cipő belsejébe beakadhat, ami ugyanazokat a problémákat okozza. Ha gyanítja, hogy a cipő kissé túl nagy a lábához, próbálja meg növelni a viseletben lévő zokni vastagságát, vagy akár több párt viselnie.