Egy savanyú gyomor a terhesség alatt

A terhességnek számos különböző fizikai hatása van a nőkre, ráadásul a növekvő csecsemő növekvő súlyára való alkalmazkodás mellett a testük is jelentősen megváltozik. A vérmennyiség nő, és a szív megnehezíti a vér eloszlását. A hormonszintek megváltoznak. Az emésztőrendszert is érinti a terhesség, aminek következtében a savanyú gyomor gyakori fizikai panasz.

Okoz

A terhesség alatt számos oka van a savanyú gyomornak, amelyek többsége hormon-vezérelt. Dr. Miriam Stoppard könyvében, a “Fogamzás, terhesség és születés” című könyve szerint a terhes nő emésztőrendszere jelentősen lelassul, hogy minden tápanyagot kivonjon az ételtől. Ez azt jelenti, hogy az étel hosszabb ideig a hasában ül, ami a teltség, a gyomorfájás kényelmetlen érzését, vagy egyszerűen a savanyú gyomor érzését okozhatja.

típusai

A savanyú gyomor és gyomor diszkomfort nem feltétlenül korlátozódik a gyomorból származó érzésekre. A terhes nők valóban kellemetlen érzést érezhetnek az emésztőrendszerben. Különösen a terhesség késői szakaszában meglehetősen nehéz meghatározni, hogy a kellemetlen érzés a gyomorból vagy a belekből vagy a nyelőcsőből származik-e. Könyvükben: “Te: Miután baba volt”, dr. Michael Roizen és Mehmet Oz elmagyarázzák, hogy a terhesség késői szakaszában a csecsemők az anyák emésztőrendszerét távol tartják a normál helyektől, kissé zavaró hasi érzés.

szempontok

A savanyú gyomor még az is lehet, hogy bizonyos nők reggeli betegségben érezhetik magukat. Heidi Murkoff és Sharon Mazel könyvében: “Mit várhatsz, mikor várakozol?” Rámutatsz, hogy nem minden nő tapasztalja ugyanazt a reggeli betegséget. Egyesek hányni, míg mások gyengén tengerészesnek érzik magukat. Mégis mások érzik, hogy valami “nem igaza” van a gyomra. A legtöbb nő, Murkoff és Mazel rámutat, az első trimeszter végén megkönnyebbülnek a reggeli betegség.

Megelőzés / Solution

Számos lehetséges jogorvoslat a savanyú gyomorra, a valószínű okoktól függően. A legtöbb orvos úgy véli, hogy a gyógyszertárban értékesített gyógyteák a terhesség alatt biztonságban vannak, megjegyezzük, hogy Roizen és Oz. Mint ilyen, néhány nő megtalálja a kamilla teát, hogy segítsen a tünetek enyhítésében. A bélgáz vagy a nyelőcső reflux miatt a savanyú gyomor nehezebb kezelni, de a kis, gyakori ételek fogyasztása segíthet. Egy ülő vagy álló helyzetben egy kis étkezés után is csökkentheti a kellemetlen érzést.

Kezelés

Dr. Stoppard azt javasolja, hogy a terhes nők mindig konzultáljanak a szülésznőikkel, mielőtt bárminemű over-the-counter gyógyszert szednének, sokan biztonságban vannak a terhesség alatt, de néhányan nem. A legtöbb orvos megengedi a nőknek, hogy bizonyos gázellenes gyógyszereket, például a Gas-X-t és az antacidokat, mint a Tums, használják a savanyú gyomor tüneteinek kezelésére, de mindig a legjobb, ha orvos áldást kapnak, mielőtt fizikai panaszokat alkalmaznak a terhesség alatt.