Kalória / gramm szacharóz

A szacharóz vagy a szokásos asztali cukor tiszta szénhidrát energiát tartalmaz. Két különálló cukor molekulából, fruktóztól és glükózból készült, a szacharó édesíti az élelmiszereket, de nem tartalmaz más táplálkozási előnyöket.

Kalória

A cukor 3,88 kalóriát tartalmaz grammonként, vagy 16 kalóriát egy teáskanálonként. Összehasonlításképpen a magas fruktóz kukorica szirup körülbelül 2,81 kalóriát tartalmaz grammonként, míg a méz 3,04 kalóriát tartalmaz grammonként.

Cukor póttagok

A kalóriabevitel csökkentése érdekében sokan úgy döntenek, hogy szacharózpótló anyagot használnak. Minden helyettesítőnek megvannak a saját előnyei és hátrányai. Néhányan jól édesítik az italokat, mások jobban dolgoznak a sütés során, mivel a cukor nemcsak édesíti a terméket, hanem a textúrát is érinti, és segít a felemelkedő és barnító folyamatban.

Figyelem

Sok cukorpótló azt állítja, hogy 0 adag kalóriát tartalmaz. Azonban a kormányzati címke követelményei azt mutatják, hogy ha egy tétel kevesebb adagonként 5 kalóriát tartalmaz, akkor 0 kalóriával jelölhető. A gyártók kihasználják ezt a szabályt, és a terméküket úgy jelölik, hogy egy teáskanálnyi kalóriát tartalmaz, amikor a valóságban egy teáskanál 2-4 kalóriát tartalmaz. Ez különbséget jelent a sütés során, egy csésze mesterséges édesítőszer nem lesz 0 kalória, de helyett 96-190 kalóriát tartalmazhat.