Nem ivott a bor a vérnyomást azonnal?

A kutatások azt mutatják, hogy túl sok bort fogyasztanak, emeli a vérnyomást. A Mayo Clinic szerint ideiglenesen emeli a vérnyomást, de túl sok italt fogyasztva hosszú távon növelheti a vérnyomását. Másrészt néhány tanulmány szerint a bor védelmet nyújt a szívbetegségekkel szemben. A kulcs a megfelelő mennyiségű ivás.

Vérnyomás

Az American Heart Association vagy az AHA leírja a vérnyomást, amint az erőt mérjük az arteria falain. Amikor a szíved verte, nyomást gyakorol, amely oxigénben gazdag véreket visz át az artériákon keresztül a szervekbe, amelyek oxigént igényelnek a túléléshez. Ha ez a nyomás túl magas, az artériák az AHA szerint egészséges határokon túlnyúlnak. Ez szívrohamhoz, stroke-okhoz, veseelégtelenséghez és egyéb súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Az AHA azt jelzi, hogy egy-három amerikai embernek magas a vérnyomása.

Hatás

Míg a szakértők azt állítják, hogy több mint három ital egy ülésen átmenetileg növelheti a vérnyomást, az AHA azt mutatja, hogy az ivóbor nem tűnik káros hatással a szívére, ha túl sokat inni. Egy nagy vizsgálatban az emberek hetente 300-499 ml bor vagy egyéb alkoholt fogyasztottak, a vérnyomásértékek több ponttal voltak magasabbak, mint a nem ivóké, a többet ivott a vérnyomása még magasabb lett. A heti 300 milliliter vagy annál nagyobb ivás vérnyomásesést okozott a nőknél, de nem annyira a férfiaknál. Az AHA megjegyzi, hogy sok tanulmány kimutatja, hogy alkoholt fogyasztanak, különösen a vörösbort, csökkenti a szívbetegség halálának kockázatát, esetleg a bor antioxidánsai miatt.

ajánlások

Az AHA azt ajánlja, hogy a férfiaknak napi egy-két pohár borjuk van, és a nőknek egy pohárjuk van. Egy pohár bor definíció szerint 4 uncia. Ha nehéz ital vagy, akkor ez az összeg csökkentheti a szisztolés vérnyomást, vagy a legmagasabb értéket az olvasásban, két-négy ponttal, és a diasztolés vérnyomását vagy az alsó számot 1-2 ponttal , Jelentette a Mayo Klinika. A normál vérnyomás kisebb mint 120 mm Hg 80 mm Hg fölött. Mivel a bor is szívproblémákat biztosít, mindkét egészségügyi szervezet mérsékelten élvezi azt.

Visszavágni

Ha már magas a vérnyomása, beszélje meg kezelőorvosával, hogy vajon mérsékelten-e a bor bort fogyasztani. Az Alcohol Abuse and Alcoholism Nemzeti Intézet College Drinking honlapja a következő tippeket kínálja a borfogyasztás korlátozásához. Írja le az okait a lecsökkentésről, jegyezze fel a magadra beállított határértéket, és tartsa be az ivási naplót. Amikor inni, kortyol le lassan, egy órát szünetet tartson az italok között, ételt fogyasztva, és pohár pohárral vagy vízzel együtt borospohárával együtt. Ha a borfogyasztás korlátozása vagy teljesen leállítása nehéz, beszéljen orvosával a segítség kéréséről.