Eszik-e activia terhes állapotban?

A terhesség nagy hangsúlyt fektet a női testre. Egyes nők ételeket, például az Activia márkájú joghurtot fogyasztanak, melyeket speciális probiotikumokkal baktériumokkal egészítettek ki. Ezek a baktériumok elősegítik az emésztőrendszer egészségi állapotát, és védelmet nyújthatnak olyan körülmények között is, mint a bakteriális vaginosis. Az Activia terhesség alatt biztonságosan enni, de mindig beszélje meg kezelőorvosával a probiotikus kiegészítők szedése előtt.

Az Activia egyfajta joghurt, amelyet a Dannon gyártott, és amelyet bizonyos típusú baktériumok egészítettek ki, beleértve a Bifidobacterium lactis-ot is, magyarázza a Dannon honlapja. Ezek a baktériumok probiotikumnak tekintendők, ami azt jelenti, hogy azok hasonlóak a baktériumokhoz, amelyek természetes módon megtalálhatók az emésztőrendszerben. Az Activia baktériumok képesek átjutni az emésztőrendszeren és kolonizálni a beleket, ahol sok jótékony hatásuk van.

A bélben lévő baktériumok fontos szerepet játszanak az emésztésben, az anyagcserében és az immunitásban. A probiotikus baktériumok, például az Activia élelmiszerek fogyasztása növeli ezeknek az egészséges baktériumoknak a szintjét a bélben, a dr. William Sears gyermekgyógyász, a Parenting.com weboldalon. Ezek a baktériumok segíthetnek abban, hogy megakadályozzák a károsító szervezeteket az emésztőrendszer kolonizációjával, ami segít megelőzni a hasmenést. A probiotikus baktériumok segítenek az eldugott táplálkozásnak a belekben és elősegítik a rövid láncú zsírsavak szintézisét, amelyek egyfajta zsírok, amelyek segítenek megőrizni egészségét és csökkenti a gyulladást.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az olyan élelmiszerek, mint az Activia, szintén megakadályozzák a bakteriális vaginózisnak nevezett állapotot. A bakteriális vaginózist a kóros baktériumok okozzák, amelyek a hüvelyét kolonizálják. A bakteriális vaginosisban szenvedő nők gyakran nem mutatnak ilyen típusú tüneteket, de növelik a terhesség alatt kialakuló komplikációk kialakulásának kockázatát, például az endometriózist, az idő előtti munkát és a kismedencei gyulladásos megbetegedést. A probiotikus baktériumok, például az Activia fogyasztása megszabadíthatja a hüvelyi káros baktériumokat, és csökkentheti a terhességi szövődmények kockázatát.

Nincs bizonyíték arra, hogy az Activia vagy más, probiotikus baktériumok által fogyasztott élelmiszerek normális körülmények között veszélyt jelentenek Önre vagy magzatra. Egyes nőknél a probiotikumok szedése során gáz vagy puffadás alakulhat ki, de ezek a tünetek rendszerint lecsökkennek, ahogy az emésztőrendszerük a baktériumok fokozott szintjéhez igazodik. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt bevenné az Activia étrendjét, mivel ritka esetekben a probiotikus baktériumok bejutnak a vérbe vagy fertőzik a szívbillentyűket, de ezek jellemzően csak súlyos egészségügyi problémákkal küzdő betegekben fordulnak elő, mint például a kimerült immunrendszer.

Mi az Activia?

Probiotikumok és emésztés

Probiotikumok és vaginózis

Biztonság