Fahéj, mint gyógymód az akne számára

A bőr pattanása vagy pattanása gyakori probléma, de amikor a bőre kitört, úgy érezheti magát, hogy te vagy az egyetlen, aki szenved és kétségbeesetten gyógyul. Bár van néhány előzetes bizonyíték arra, hogy a fahéj segíthet a pattanásodban, előfordulhat, hogy nem akarja elkezdeni a diéta középpontjába állítani. Nincs élelmiszer, beleértve a fahéjat, gyógyíthatja a pattanást. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy megvitassák, hogyan befolyásolja a páciens az étrendet.

Fahéj és akne

Az Unani gyógyászat gyakorlatában, a filozófiai gyógyítás iszlám formájánál a fahéjat pattanások kezelésére használják. A jelenlegi antibiotikumok bizonyos baktériumtörzsek kezelésében bekövetkezett kudarcai következtében az ókori élet tudományában közzétett 2013-as tesztcsöves vizsgálat során megvizsgálták az Unani gyógyszerek hatását, beleértve a fahéjas kivonatot, az akne okozta baktériumokra. A kutatók megállapították, hogy a fahéjas kivonat hatékonyan küzdött a baktériumok ellen. Bár úgy tűnik, hogy a fahéj előnyös lehet az akne elleni küzdelemben, emberi klinikai vizsgálatokat kell végezni, mielőtt a kérelmeket megtehetik.

Fahéjas egészség és táplálkozás

A fahéjat számos betegség kezelésére használják, beleértve a gyomor-bélrendszeri problémákat, az étvágyat és a cukorbetegséget. Az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ azonban azt állítja, hogy nincs bizonyíték arra, hogy támogatnák ezeket a felhasználásokat. A fahéj azonban táplálkozási előnyeit kínálja a diétájához. Ez egy alacsony kalóriatartalmú fűszer, amely számos tápanyagot tartalmaz, amire szüksége van a jó egészséghez, beleértve a rostot, kalciumot, vasat, magnéziumot és néhány B-vitamint. Egy teáskanál fahéj 6 kalóriát, 2 gramm szénhidrátot, 1 gramm rostot és zsírt nem tartalmaz.

Tippek és óvatosság

A fahéj nem feltétlenül a keresett pattanáskúra, de ízletes hozzáadás a diétához. Használja ízét a reggeli forró kalászos gabonájához vagy a közepes reggeli joghurtos snackhez. Megszórjuk az esti gyümölcsdesszertet. Ön is hozzáadhatja a fűszert egy csésze forró vízhez, és itassa meg, mint egy teát. Bár a fahéj biztonságosnak tekinthető, hogy bevesse az étrendbe, lehetséges allergiás reakció. Az is aggodalomra ad okot, hogy a cassia fahéj kölcsönhatásba léphet a Coumadin vérhígító gyógyszerrel. Ha a fahéjat alternatív gyógymódként kívánja használni, először konzultáljon orvosával.

Diétás tippek az akne számára

Bár a bizonyítékok előzetesek, úgy tűnik, hogy kapcsolat van az étrend és az akne között. A magas glikémiás indexű élelmiszerek bevitelének korlátozása elősegítheti a bőr egészségi állapotának javítását, az American Academy of Dermatology Association által közzétett 2012-es jelentés szerint. A magas glikémiás ételek gyorsan emésztik fel, és a vércukorszintet tompítják. Töltsön be étrendet alacsonyabb glikémiás ételekkel, például egész gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és babokkal, hogy javítsa a bőrt és a pattanásokat.