A csecsemők kapnak fülgyulladást fogínyeléssel?

A fogzás nehéz lehet egy kisgyerek számára, és arra kényszeríti őket, hogy a tünetek egész sorával foglalkozzanak, amikor fogaik készen állnak a kitörésre. Néhány csecsemő ebben az időben egy kis fülgyulladással zárul. A kiáramló fog fájdalma sugárzhatja a füleket és kényelmetlenséget okozhat. A fogzás azonban nem okoz tényleges fülfertőzést.

A fülfertőzés azonosítása

A 2 évnél fiatalabb gyermekek sokkal nagyobb valószínűséggel kapnak fülfertőzést, mint a felnőttek, mert eustachian csövek alakja és mérete miatt. A palackok etetése, a fülgyulladás családtörténete és a gyermekgondozási csoportban való tartózkodás kockázati tényezők. A fülfertőzések gyakoribbak az influenza szezon alatt is. A fülgyulladás során fellépő gyulladás és folyadék felhalmozódása miatt a középső fülcsatorna zárt helyzete fájni kezd. Ezeket általában bakteriális vagy vírusellenes szerek okozzák. Ha a gyermeknek hideg, allergiája van, vagy az influenza, az orrjáratok duzzanata, az eustachianus csövek és a torok előkészítik a baktériumok jelenlétét, hogy hozzáférjenek a középfülhöz és fertőzést okozzanak.

Fülgyulladás vagy fülfertőzés

Megpróbálja megfejteni, hogy a fülfájás fertőzés, vagy sem, nehéz lehet szülők számára, különösen azoknál a kisgyermekeknél, akik nem tudják kifejezni, hogy mire járnak. Ha kétségei merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy fertőzést szenved-e vagy sem, mindig forduljon orvoshoz. Eközben van néhány dolog, amit tehetünk a helyzet felméréséhez. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a fogazás enyhe tünetekkel jár. Ez igaz a fogzáshoz társuló earaches-re is. A fülérzékenység nem romlik, ha a fogínygyulladás eredménye, Ha súlyos fülfájás van, szélsőséges ingerlékenységgel, vagy ha a fültől elválik, akkor ideje orvoshoz fordulni. A fülbetegségben szenvedő gyermeknél nagyobb fájdalom tapasztalható a fekvésben. A baba rendszerint nem hajlandó lefeküdni, és a korábban könnyedén alvó baba felhúzódik, miközben aludni fog. Lehet hideg vagy köhögés jele is. A 101,4 fokos fok fölötti láz is valami többet mutat, mint a fogzás.

Hogyan kezeljük

A vírus okozta fülfertőzések általában önmagukban megoldódnak. A gyermekorvos figyelemmel fogja kísérni a fülfertőzést annak biztosítása érdekében, hogy ne lépjen tovább, vagy komplikációkat okozzon. Ha egy bakteriális szer okozza a fertőzést, akkor antibiotikumokra van szükség. A fájdalmat fájdalomcsillapítókkal lehet kezelni, akár a pultnál, akár a gyermek orvosa által.

szövődmények

A legtöbb fülfertőzés gyorsan tisztázódik a megfelelő gondossággal. De néhány régóta fennálló vagy ismétlődő fülfertőzés halláskárosodáshoz és egyensúlyhiányhoz vezethet. A fertőzés terjedése egy másik probléma. A beszéd késleltetése akkor fordulhat elő, ha a fertőzés miatt átmeneti vagy tartós hallásvesztés alakul ki. Ezért döntő fontosságú, hogy megkülönböztessük a fülgyulladástól és a fülfertőzéstől való egyszerű fülgyulladást, és minél hamarabb megszüntessük a fertőzést. Hívja fel a gyermekorvost, ha kétségei lennének arról, hogy a gyermek milyen szenvedést szenved.