A herék zsugorodásának okai

Néhány nagy, izmos ember, aki a teljesítménynövelő gyógyszerekhez fordul az izom felépítéséhez, végül az öv alá zsugorodik. A zsugorodó herék nem az Anyatermészet eredménye, amely ironikus trükköt, és nem általában a súlyemeléssel járó veszélyt jelent, hanem az egyes illegális kábítószerek egyik mellékhatása.

Mi okozza?

A teljesítménynövelő anabolikus-androgén szteroidok a kábítószerek, amelyek gyakran testtömeg zsugorodáshoz vezetnek, állítja a MayoClinic.com és a National Drugs Abuse. Az orvos receptje az egyetlen módja az anabolikus szteroidok jogszerű megszerzésének és felhasználásának, bár ezek a fekete piacon is kaphatók. Az anabolikus-androgén szteroidok különböző típusai közé tartoznak a winstrol, az equipoise, a dianabol, a deca-durabolin és az oxandrin. A tervezett szteroidok, amelyek kifejezetten a szokásos kábítószer-tesztek megkerülésére készültek, szintén az anabolikus szteroid kategóriába tartoznak. A “Roids” és a “juice” általános szleng kifejezések.

Megnevezett név

Az anabolikus-androgén szteroidokat azért nevezik el, mert hatása van a testére. Az anabolikus utal az izomépítő tulajdonságokra. Az androgén a férfiakra jellemző, mint például mély hang és szőrös mellkas és arc.

Mit csinálnak

Az anabolikus szteroidok építik az izomtömegüket, erősségüket és segítenek a szervezetnek gyorsabban felépülni, és hosszabb ideig dolgozni, mint a drogok nélkül. Egyesek a tesztoszteron termelést indukálják, míg mások utánozzák. Ha az orvos szigorú rendelései a szándékolt cél érdekében veszik igénybe, a szteroidok valóban hasznosak lehetnek az amnéziában vagy alacsony tesztoszteronszinttel rendelkező férfi betegeknek, mondja a NIDA. Amikor az emberek nagy mennyiségben szedik a szteroidokat, ahogy néhány sportolót csinálnak, a gyógyszerek többféle káros mellékhatással, például a testzsugorodás, sőt a meddőség ellen is képesek visszafújni.

Egyéb mellékhatások

Az anabolikus szteroidok, mint például a nagy mellek és a kopaszodás, káros mellékhatásokat okozhatnak a férfiak. A nők is szenvedhetnek. Miközben nem fogják tapasztalni a zsugorodó herékeket, akkor szőrös mellkasukkal, mélyebb hangokkal, kopaszodással és kibővített csiklóssággal találkozhatnak. A nemek szteroidhasználói fokozzák a pattanások, a kábítószer-függőség, a fertőző betegségek, az agresszív vagy erőszakos viselkedés és a pszichiátriai rendellenességek kockázatát. Egyéb egészségügyi kockázatok közé tartozik a magas vérnyomás, a törött inak és tendonitis nagyobb kockázata, valamint a máj, a szív, a koleszterin és a keringési problémák. A tizenéveseknek további kockázataik vannak abban, hogy a szteroidok megakadályozzák növekedésüket vagy jövőbeni egészségügyi problémákat okoznak.