A koffein alternatívája a terhes nőknek

A várandós nőket fel kell kérni, hogy kilenc hónap alatt lemondjanak, beleértve a koffeint is. Miközben egy kis koffein rendben van, több mint egy csésze vagy két kávé meg tudja szüntetni a legtöbb szakértő által javasolt biztonsági irányelveket. Szerencsére néhány életmódváltozással a várandós nők még mindig élvezhetik az alacsony vagy nem koffein italokat, és még néhány apró snacket is.

Különböző típusú tea tartalmaz különböző mennyiségű koffeint. Ha valamit keres a kávé helyett, akkor egy csésze zöld vagy fekete tea gyakran kevesebb mint a felét tartalmazza, amit az Amerikai Terhességi Szövetségnél egy standard Joe csészében talál. Kipróbálhatja a fehér tea, vagy a gyógytea, amely minimálisan nem tartalmaz koffeint. Például, a borsmenta tea koffeinmentes, és a hozzáadott előnye a megnyugtató ideges zománcoknak. Mielőtt bármilyen gyógynövény teát kipróbálna, azonban kezelőorvosával futtassa azt: nem minden a terhes nők számára biztonságosnak tekinthető. Ne feledje azonban, hogy még a koffein-italok mellett még mindig felesleges a koffein. Ügyeljen arra, hogy figyelje a napi bevitelét.

Néha csak egy nyugtató italra van szüksége, akár koffeint tartalmaz, akár nem. Lehet, hogy nevetségesnek tűnik, de miért nem próbál meg egy csésze forró vizet? Adjunk hozzá egy kevés ízesítőt egy citrommal vagy egy mészvel, vagy más gyümölcsökkel. Módosíthatja a gyümölcs mennyiségét az íze szerint. Egy másik lehetőség a húsleves, amely ugyanolyan kényelmet nyújt, mint egy csésze kávé, és adj hozzá egy kis ízét az ételhez. Kívánt esetben alacsony nátriumtartalmú táptalajt válasszon.

A szódák sok koffein bűnösök, akár cukrot, akár nem. Ha van szóda, váltson át koffeinmentes citrus-szódára vagy gyökér sörre. Olvassa el a címkéket: nem minden gyökér sör koffeinmentes. Azonban a “What to Expect” azt sugallja, hogy a terhesség ideje alatt szódabikarbónát veszi figyelembe, amely kevesebb kalóriát, kevesebb cukrot vagy édesítőszert tartalmaz. A szénsavas víz bármilyen szénhidrát nélkül kielégítheti szénsavas vágyát, és mint bónusz, elősegíti a hidratálást. Ha nem tudsz egyenesen csillogó vizet megállni, próbálj hozzá egy kis gyümölcslevet vagy gyümölcspürköt az ízhez.

Ez csalás, mert még a koffeinmentes italok is tartalmaznak egy kis koffeint. Azonban a dohányfüst kávé minimális koffeint tartalmaz, mint egy rendszeres. Ha nem tudsz anélkül élni a kedves kávéitaloddal, időről időre kényeztesse magát a kezelésre: csak kérdezze meg latváját dekafe formában. Sok teát is találhat kereskedelmi forgalomban koffeinmentes fajtákban, köztük zöld és fekete színben is.

A koffeinnel töltött kapucsínó kicserélése egy marék diófélékhez nem feltétlenül logikusnak tűnik számodra, de ez olyan energiát adhat Önnek, amelyről úgy érzi, hogy hiányzik a koffein szokása miatt. Az Expect azt javasolja, hogy a különböző ételeket tartsuk kézben a vércukorszint növelése érdekében. A sínkeverék, a gabonakrémek és a friss gyümölcsök egészséges táplálkozási lehetőségek a terhes nők számára, és pontosan az, amire szüksége van a délutáni bukáson.

Tea

Forró víz

Szénsavas víz

Decaf kávé és tea

Snack