Egy szenna hashajtó lehet egy kettőspont tisztító?

A vastagbél vagy a vastagbél lényeges szerv a tápanyagok felszívására, vitaminok szintetizálására és a víz szintjének szabályozására. A kiegyensúlyozott étrend hiánya, különösen a magas rosttartalmú élelmiszerek a vastagbél eltömődéséhez vezethetnek. A vastagbél eltömődése vagy befolyásolása számos tünetet okozhat, beleértve a felszívódást, a vérmódosodást, a vitaminhiányt, a székrekedést, a hasi fájdalmat és az energiahiányt. A Senna erőteljes gyógynövény-hashajtó, amely elősegíti a bélmozgásokat, bár ez nem feltétlenül a legjobb megoldás a kettőspont tisztítására.

Az egészséges vastagbélnek két jól formált bélmozgást kell előidéznie naponta, amely semmilyen erőfeszítést nem igényel, és nem tartalmaz nyálkahártyát, vért vagy részlegesen emésztett ételt. Azonban a tipikus amerikai diéta sokkal kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz, és sokkal finomabb szénhidrátokat és tartósítószereket tartalmaz, ami csökkenti a bélmozgást és ragadós széklethez vezet. A ragadós széklet bevonja a vastagbél membránjait, és kompakt formában van a lumen természetes hajtásaiban, csökkenti a felszívódást és bomlást és toxicitást okoz. A teljes vastagbél-tisztítás magában foglalja az öntözést, amelyet úgy neveznek, mint egy vastagbél, és magában foglalja a vastagbél kitörését nyomás alatti meleg vízzel. Azonban a legtöbb vastagbél tisztítószer túlcsorduló kiegészítők, amelyek növényi hashajtókat tartalmaznak, mint például a szenna.

A Senna vagy a Cassia acutifolia egy kínai, indiai és más ázsiai ázsiai növény, amely a babcsalád egy része. A Senna leveleit és a magvakat gyógyászati ​​célokra használják, mert gazdag forrása az antrokinon-glikozidoknak, amelyek stimulálják a bélcsontot, és erős lazító hatást fejtenek ki, amint azt a “Kínai gyógynövények útja” idézik. A Senna a kereskedelmi hashajtó összetevője, Ex-Lax, amelyet széles körben használnak a székrekedés enyhítésére. A herbalisták a szenna hatalmas természetes hashajtóként kezelik, és nem olyan szelídenek, mint az anthaquinonokat tartalmazó egyéb gyógynövények, mint például a cascara sagrada, de nem a legjobb választás a vastagbél tisztítására számos mellékhatása miatt. “Az alapvető gyógynövény-gyógyító könyv” A bélmozgások rendszerint hat vagy tizenkét órával jelentkeznek a szenna szedése után, amely teáskannákban, kapszulákban, tablettákban és folyadékkivonatokban kapható.

A szenna mellékhatásai közé tartoznak az erős hasi görcsök és fájdalmak, bél irritáció, puffadás, émelygés, hasmenés, elektrolit-egyensúly, testdagadás, elszíneződött vizelet és a vastagbél festése, az úgynevezett melanózis coli. A Senna szokásosan is kialakulhat, ezért rövid idő alatt, például egy hét alatt vagy kevesebb alatt kis mennyiségeket ajánlunk. A szenna hatásaitól függő vastagbél “lusta” lehet, és kevésbé aktív a perisztaltikával vagy összehúzódásokkal, ami az élelmiszer mozgását teszi lehetővé a végbél felé. Ezenkívül a szenna kölcsönhatásba léphet a kalciumcsatorna-blokkolókkal, és nagy dózisokban kapcsolódik a májtoxicitáshoz és a kolorektális növekedéshez. Röviden, a szenna erőteljes gyógynövény a székrekedéshez, de végső megoldásnak kell tekinteni.

Az antrakinonokat tartalmazó szenna vagy egyéb gyógynövények elkerülése érdekében a vastagbél, a fekélyes vastagbélgyulladás, a Crohn-betegség, a súlyos aranyér, a pangásos szívelégtelenség, a hasi hólyagok, a gyomor-bélrendszeri rák, a közelmúltban végzett vastagbél műtét vagy bármilyen máj és Veseállapot, figyelmeztet “Az orvosi gyógynövény: A gyógynövény-tudomány alapelvei és gyakorlata”. A terhes nőket és a gyermekeket is javasoljuk, hogy ne használják a szenna gyógyszert.

Colon Health

Senna

Mellékhatások

Vigyázat