Kalória / kagyló

A kagyló a megfelelő táplálékforrás. A sikeres súlycsökkenés a pontos kalóriaszámlálás függvénye, hiszen tudva, hogy hány kalóriát tartalmaz minden egyes kagylóban, segíthet meghatározni az egészséges kagyló mennyiségét egy ültetésben.

Nyers fésűkagyló kalóriák

Mivel a fésűkagylók mérete eltér, kalóriatartalmuk változó. Azonban a standard 6 uncia adag nyers fésűskagyló 118 kalóriát tartalmaz, ezek többsége kalóriából származik. A két nagy kagyló, vagy az 5 kiskutya kiszolgálása átlagosan 21 kalóriát tartalmaz.

Készített mártott kalóriák

A fésűkagyló előkészítésének módja befolyásolja a kalóriatartalmukat. Például egy standard 6 uncia adag gőzölt kagyló 188 kalóriát tartalmaz. A rántott és sült kagyló ekvivalens adagja azonban óriási 367 kalóriát tartalmaz. A kagylókat utánzó kalóriák alacsonyak, étkezésenként 168 kalóriával.

Minőségi fésűkagyló

Csak olyan kagylóvesszőket vásároljon, amelyek illata édes, és nincsenek felesleges folyadékuk a csomagolásukban. A fésűkagylónak fehérnek, világosbarna, rózsaszínnek vagy narancsnak kell lennie. Ne vásároljon vagy fogyasszon olyan kagylóhéjat, amely nem felel meg ezeknek a leírásoknak, mert élelmiszer-eredetű betegség fordulhat elő.