Koffein és galamb fekete csokoládé

A Dove csokoládécéget az 1950-es években alapították Chicago-ban, és azóta számos világos és sötét csokoládétermelést, valamint fagylaltot és egyéb édességeket állítanak elő, amelyeket világszerte értékesítenek. A sötét csokoládé bárjai kis mennyiségű koffeint, valamint táplálkozási értékű ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaznak.

Koffein

A koffein stimuláns, ami a neuronok tüzelését okozza az agyban, a Brown University Health Education honlapján. A mellékvese rendszer ezt a megnövekedett agyi aktivitást jelzi vészhelyzetek jelzésének és adrenalin szabadul fel. A dopaminszint emelkedik a koffein fogyasztása után is, ami az anyag enyhén addiktív. A 200-300 mg koffein naponta két-négy csésze kávéban a MayoClinic.com szerint nem ártalmas a legtöbb emberre, de néhány ember érzékenyebb a koffeinre, mint mások. Forduljon orvosához a koffein lehetséges hatásairól a csokoládé fogyasztásáról gyógyszerekre vagy szív- és érrendszeri betegségekre.

Összeg

A szabvány Dove 1,3 oz. A dark chocolate bar csak 21 mg koffeint tartalmaz, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint a Nutrients adatbázis megtekintése. Azonban a sötét csokoládé, köztük a Dove bárjai, 174 mg teobromint is tartalmaz 1,3 oz. Egy alkaloid nagyon hasonló a koffeinhez. A teobromin ugyanúgy nem befolyásolja az idegrendszert, mint a koffein, de befolyásolja a szívet és a sima izmokat. Azok az egyének, akik szívbetegségben vagy szívbetegségben szenvednek, konzultálniuk kell az orvossal a teobromin hatásairól a csokoládé fogyasztása előtt.

Táplálkozási előnyök

Egyetlen Dove sötét csokoládé bár nyomnyi ásványi anyagokat tartalmaz, beleértve a kalciumot, a vasat, a káliumot és a cinket. A sötét csokoládé gazdag flavonoidokban, amelyek antioxidánsok, amelyek segítenek a sejtes szabadgyökök károsításában, ami rákos megbetegedésekhez és szívbetegségekhez vezethet, a Cleveland Klinika szerint. A dark chocolate csokoládé magas flavonol-tartalma, amelyet napi körülbelül 30 kalóriát tartalmazó szerény mennyiségben fogyasztanak, segíthet a vérnyomás csökkentésében, a Colorado State University Extension weboldalának megfelelően.

szempontok

A csokoládé fogyasztása végzetes lehet a kutyák számára, mivel hiányzik az emésztő enzimek a kémiai összetevők, köztük a koffein és a teobromin feldolgozására, a Colorado State University Extension weboldalának megfelelően. Fehér csokoládé hiányzik a koffein és a teobromin a tej és a sötét csokoládé, de hiányzik a kedvező flavonoidok és antioxidánsok. Bár a fehér csokoládé édes, a sötét csokoládé vagy bármely más, 70 százalék vagy annál több kakaó tartalmú sötét csokoládé egészségesebb választás.