Lehet enni bizonyos ételeket az anyatej csökkentésére?

Egyes anyukák több anyatejet termelnek, mint a baba igényei, amit hiperlaktációnak neveznek. A hyperlactatio kényelmetlenséget okozhat Önnek, ami megereszkedett melleket, bedugott tejcsatornákat és még mastitist okozhat. Ez vezethet táplálási problémákhoz a kisbabájához, vagy akár alacsony vagy magas súlygyarapodáshoz. Ha túl sok a tej, vagy elkezdi elvágni a kicsi a mellét, beszéljen orvosával vagy egy szoptatós tanácsadóval, de fontolja meg bizonyos ételek és gyógynövények fogyasztását, hogy segítsen csökkenteni a tejet.

A természetes zsíros ösztrogén hasznos lehet a tejkínálat csökkentésében. A KellyMom.com napi három alkalommal 1/4 teáskanálnyi gyógynövényt ajánl egy-három napra. Keverjük össze zöldséglevekkel, vagy szendvicsen megszórjuk. Sage jól illeszkedik csirke, bárány, sertés és tojás. Keverjük bele vajjal vagy olívaolajjal, és használjuk mártásként ravioli fölé, vagy sült bacheloros squashra a zsálya leveleken. Igyáld a zsálya teát 1 evőkanál zsálya keverésével 1 csésze forró vízbe. Hagyja, hogy meredek és igyon a teát naponta két-hat alkalommal. A Sage gyorsan tud dolgozni a kínálat csökkentése érdekében, ezért óvatosnak kell lenni, ha még nem szándékozik elvágni.

Dr. Sears szerint a legtöbb 6 hónapos csecsemő naponta 1 liter tejterméket fogyaszt, és a tej 90 százaléka víz. A petrezselyem vizelethajtó, így csökkentheti az anyatej mennyiségét a szervezetben található víz mennyiségének csökkentésével. Kis mennyiségű friss petrezselyem használata nem okozhat különbséget, de a tele van étellel, például tabbouleh, csökkentheti a kínálatát. A Tabbouleh búzából, citromból, friss mentából, petrezselyemből, uborkaból és paradicsomból készül. A bazsalikomot petrezselyemmel is helyettesítheti a pesto szószokra, hogy többet kapjon ebből a növényből, és csökkentse az anyatejet.

A Dallas-i Forest Lane Pediatrics ajánlja borsmenta-cukorkát a tejeskínálat csökkentése érdekében. A cukorka borsmentaolaj, például az Altoids és a York Peppermint Patties zavarhatja a laktációt. A Kellymom.com arról számol be, hogy az anyák sikeresen alkalmazták ezeket a cukorkákat a tej csökkentésére, de a La Leche League kijelenti, hogy rendszeresen nagy mennyiségű borsmenta-cukrot kell fogyasztania, hogy befolyásolja a kínálatát. Kipróbálhatja a borsmenta teát, de nem olyan hatásos, és naponta kell inni a quartjait, hogy megnézze az eredményeket.

A káposzta leveleit évszázadok óta használják az anyatej csökkentésére, de nem eszik. Mossa le a káposzta leveleit, hűtsük le és helyezzük őket a mellére. Ha csökkenteni kell az adagolást, akkor hagyja a leveleket naponta háromszor 20 percen keresztül. Ha elválasztott, hagyja a káposztát addig, amíg a levelek el nem éri, majd cseréli a leveleket, amíg kényelmesebbé nem válik. Egy 2014-ben közzétett tanulmány az Indian Journal of Public Health-ben azt mutatta, hogy a káposzta levelei hatásos kezelést jelentenek a mellizgás számára.

Sage mint fűszerezés

Petrezselyem és Tabbouleh

Borsmentaolaj és cukorka

Káposzta levelek