Meg tudja-e mondani, hogy az élelmiszer szalmonellával rendelkezik-e?

A szalmonella az egyik leggyakoribb ételmérgezés típusa az Egyesült Államokban, évente mintegy 42 000 esetet jelentettek. Sajnálatos módon nem tudod megmondani, hogy csak egy étellel vagy szaglással nézel ki, ha szalmonellával szennyezett. Ezt csak laboratóriumi vizsgálattal lehet meghatározni. De lépéseket tehet annak érdekében, hogy korlátozza az ételmérgezés kockázatát a baktériumok által fertőzött élelmiszerek fogyasztásáról. Megérteni, hogy mely élelmiszerek lehetnek források, és hogyan lehet elpusztítani ezt a baktériumot, segíthet az egészséges állapot megőrzésében.

Potenciális források

Ha hasi görcsöket, hasmenést és lázot alakítanak ki 12-72 órával az étkezés után, és a tünetei 4-7 napig tartanak, akkor szalmonella fertőzött. A szalmonellafertőzött baromfi az ilyen típusú ételmérgezés egyik ismert oka, de más élelmiszerek is szennyezhetők, például tojás, hús, sajt, diófélék, pasztőrözött tej és gyümölcslevek, fűszerek és nyers gyümölcsök, valamint zöldségek.

A szennyezés elkerülése

A tojásokat mindaddig tartsuk, amíg a fehér és a tojássárgája meg nem szilárd, tartsa a forró ételeket hideg és meleg ételeket hideg állapotban, és ne hagyja az ételt több mint két órán át. Használjon külön vágólapokat és edényeket főtt és nyers élelmiszerekhez, gyakran mossa meg a kezét, és győződjön meg róla, hogy minden eszközt és felületet megtisztít a használat előtt és után. Az egész húsot 145 fokos fűszernél főzzük, 160 fokos őrölt húsokat és baromfit pedig 165 fokig, mert ezen a hőmérsékleten a legtöbb baktérium elpusztul, ha az élelmiszer szennyezett, és ez korlátozza a fertőzés kockázatát.