A fej katonai sajtó mögött

A katonai sajtó mögött egy erősen megvitatott téma. Habár ez sokféle testépítő és erőstratégiában végzett, és számos előnnyel jár, ugyanakkor bizonyos mértékű kockázatot is hordoz. Gyakran előfordul, vagy rossz formában, sérüléshez vezethet.

A katonai sajtó mögött állítsd fel ugyanúgy, mint egy hagyományos katonai sajtónak. A lábaidnak szorosnak kell lenni, a lábad és a teste egyenesen. Ezután nyomja a sávot a fej mögül, amíg a karjaidat nem tartod egyenesen a könyököddel zárva. A fő izom az Ön elülső deltoidja – az izma a vállak elején. De a mediális és hátsó deltoidok, csapdák, tricepszek és mag mindannyiunk szerepet játszik.

A főpróbák mögött álló gyakornokok az olimpiai súlyemelők. Az olimpiai emelés nagy vállmozgást és erősséget igényel, mivel mind a felvonók, mind az elkapók, valamint a tiszta és búgó, a feje tetején álló, egyenesen álló karokkal van ellátva, a súly kissé a fej mögött. Glenn Pendlay, a Wichita Falls Súlyemelő Klub tulajdonosának a nyakprések mögött nagyszerű szerepe lehet abban, hogy megtanulják igazolni a helyes pozíciót és fejlesztik az olimpiai emelés szükséges mobilitását.

A fejpróbálások mögött húzza hátra a vállát, és kissé elfordítsa őket, hogy elvégezze a gyakorlatot. Erő-edző Sean Barker írja cikkében: “5 Gyakorlatok nem szabad csinálni”, hogy a fej mögött a vállat és a forgó mandzsettákat helyezi el – az izmokat, amelyek a vállat támadják sebezhető helyzetben, ezáltal növelve a Sérülésveszély.

A katonai prések nyomán fellépő lehetséges ellenjavallatok miatt rendszeresen csak akkor kell rendszeresen elvégezni őket, ha kiváló váll rugalmasságot vagy speciális szükségletet biztosítanak – ha például az olimpiai emelésre a felsőtest mobilitását szeretné fejleszteni. Azonban Charles Poliquin, a Poliquin Performance Center tulajdonosa az elit sportolóknak úgy véli, hogy a fejlécek mögött is lehet értékelési eszköz annak megállapításához, hogy van-e olyan izom- vagy erõegyensúly, amelyre szükség van a képzés során.

Technika és izmok

Előnyök

hátrányai

Mikor kell használni