A gyerekek csalán-e?

A csalán olyan gyógynövény, amely gyakran megjelenik a gyermekeknél a hideg és asztmás gyógyszereknél. Bár a csalánfüleket általában egészséges felnőttek számára biztonságosnak tartják, a gyermekek számára nem állapítható meg biztonságos vagy hatékony dózis, a Maryland Medical Center szerint. A gyermek csalántermékeit csak engedéllyel rendelkező gyermekorvos felügyelete mellett adja meg.

Meghatározás

A csalán történelmileg történõ felhasználását olyan állapotok megelõzésére vagy kezelésére használják, mint például ekcéma, köszvény, vérszegénység, húgyúti fertõzések és ízületi fájdalom. Míg néha keverékekbe és keverékekbe építik be, a csalán is tinktúrában vagy teánként is magával viheti. A csalánkrémek és tömések népgyógyászati ​​gyógymódként használatosak gyermekeknél fellángolások, törzsek, rovarcsípések, ízületi fájdalmak és íngyulladás kezelésére.

Csalán és gyerekek

A potenciális gyógyászati ​​felhasználás ellenére a csalán gyermekekre gyakorolt ​​hatását nem vizsgálták alaposan. Míg a csalán kivonata a gyermekeknél a megfázás, az asztma és az allergiák kezelésére alkalmazott kombinációs képletekben jelenhet meg, a csalántermékek hatása még mindig nagyrészt ismeretlen. Számos gyógynövényhez hasonlóan a csalánfoltot az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatala nem értékeli biztonságossága, hatékonysága vagy tisztasága miatt, és egyes termékek mérgező fémekkel vagy más gyógyszerekkel szennyezhetők. A Drugs.com azt tanácsolja, hogy az összes csalánkiegészítő gyógyszert gyermekektől elzárva tartsa.

Adagolás

A csalán kapható teákban, tinktúrákban, folyadékkivonatokban, fagyasztva szárított kapszulákban és krémekben. Beszélje gyermekorvosával, hogy meghatározza, mely termékek közül melyik biztos lehet a gyermek életkora és alkotmánya szempontjából, és milyen adagokban. A gyomorfajták gyökereiben és leveleiben diuretikus tulajdonságaik vannak, amelyek egyes gyermekekben dehidratálódást okozhatnak, ami negatív mellékhatásokhoz vezethet, mint például a szájszárazság, az elsüllyedt szemek és a letargia. A súlyos dehidráció életveszélyes lehet. A csalán a véralvadást is befolyásolhatja egyes személyeknél, ami megnehezíti a sebek gyógyulását. Ha azonnali orvosi ellátást igényel, ha gyermeke véletlenül lenyeli a csalán termék ajánlott dózisát.

Háziállat Élelmiszerként

A kalcium, a kálium, a vas és az A, C és K vitamintartalmának köszönhetően a csalán néhány recept esetében összetevőként javasolható. A cukrot is néha terhességi tonikként ajánlják a gyógynövényeknek a vitamin és az ásványi anyag miatt, jegyzi meg az Amerikai Terhességi Szövetség. Azonban a Natural Medicines Database aránya csekély, mint “valószínűleg nem biztonságos”, ha ápolásra vagy terhességre, az egyesület megjegyzi. Ha gyermekek számára elkészíti az ételeket, kerülje a csalánkat más zöld levelek, például kelkáposzta, chard vagy mustár zöldek javára.