Teát okozhat csalánkiütés vagy viszketés a bőrön?

A tea az egyik legelterjedtebb ital a világon. Ez egy általános élelmiszer allergén, de egyeseknél allergiás reakciót válthat ki, amely magába foglalja a csalánkiütéseket és viszketést. Ha allergiás a tea, a legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a bosszúságot és a betegséget, elkerüljük az allergiát okozó ételt. Forduljon orvosához, ha gyanítja, hogy allergiás a tea.

A tea általában a Camellia sinensis növény leveleiről készült italokra vonatkozik, beleértve a fekete teát, a zöld teát, a fehér teát és az oolong teát. Ha teával szembeni allergia van, akkor a tea bármely összetevőjéből származhat. A Georgia Institute of Technology azt állítja azonban, hogy ez általában a koffein és a tannin, bár a katechinek és az illóolajok is lehetnek hibásak.

Hogy érzed, miután inni egy csésze teát változhat. A gyakori allergiás reakciók között nemcsak a csalánkiütés és a viszkető bőr, hanem a szemirritáció és a szakadás, az orrfolyás, a tüsszögés, a légzési nehézség, a gyomorpanaszok, a hasmenés, a szájban fellépő bizsergés, a torok vagy az asztma duzzadása, Kerülje a teát, ha allergiás. Az allergiás reakciók fokozatosan rosszabbodhatnak, ami veszélyes lehet az American College of Allergy, Asthma és Immunology szerint.

Ha a teázás a tea miatt viszket, nem szabad túl nehéz elkerülni. Amellett, hogy irányítja a különböző fajtájú tea, akkor is szeretné elkerülni jeges tea, friss és palackozott. Bár a chai teát különféle fűszerekkel készítik el, az egyik fő összetevő a fekete tea, ezért el kell kerülni ezt a teát is. Lehet, hogy felül kell vizsgálni a teakeverékek összetevőit is, amelyek tartalmazhatnak gyógynövényeket, de a Camellia sinensis növényről is elhagyják.

A gyógyteák szintén irritációs forrást jelenthetnek. Például, a pitypang, amely megtalálható a gyógynövénykeverékekben, amelyeket fogyáshoz használnak, tagja a parlagfűcsaládnak. Ha allergiás vagy a család virágaira, amely magában foglalja a margarétákat és a körömvirágokat, akkor is allergiás lehet a teare, amely ezt a gyógynövényt tartalmazza. Lehet, hogy nehezebb időben meghatározni a csalánkiütés sajátos okait egy gyógynövény teában, ha keveréket iszol. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha reakcióba lép egy teával, amelyet ivott, hogy segítsen azonosítani az okot.

Lehetséges, hogy a teához adott összetevők közül néhány okozhat csalánkiütést vagy viszkető bőrt. A tejet például az egyik leggyakoribb élelmiszer allergén, és gyakran hozzáadódik teahez. Vagy lehet növényi alapú tejet, például szója és mandula tej, amelyek szintén gyakori allergének. A citrom vagy az édesítőszer is okozhat mellékhatásokat.

Tea allergia

Allergia tünetei

Mi a teendő?

Növényi tea allergia

Hozzáadott összetevők