Vannak ételek, amelyek gyógyítják a zsindelyeket?

A zsindelyek, amelyek a vörös hólyagok megjelenésével jellemezhetők, rendkívül fájdalmasak lehetnek. A Centers for Disease Control and Prevention jelentése szerint körülbelül 1 millió amerikai évente zsindelyeket fejleszt. Ha aktív zsindely van, átadhatja a varicella zoster vírusát – az egészségügyi problémaért felelős vírust – más személyeknek. Mielőtt a táplálékot és a táplálékot felhasználná, hogy segítsen kezelni a zsindelyt, megvizsgálja a kezelőorvos kockázatát és előnyeit családtagjaival.

Övsömör

A zsindelyeket ugyanaz a vírus okozza, amely a bárányhimlőt okozza. Miután a bárányhimlő van, a vírus a szervezet idegeiben marad, és sok év múlva aktívvá válik. A National Center for Biotechnology Information szerint a zsindelyek közül a legfontosabb kockázati tényezők közé tartozik a 60 évesnél idősebb, az első születésnapját megelőzően a bárányhimlő, bizonyos gyógyszerek alkalmazása vagy bizonyos krónikus egészségügyi problémák, amelyek csökkentik az immunrendszer működését. A bizsergés vagy az égő fájdalom gyakran az övsömörök első tünete.

Hasznos étrend

Bizonyos étrendi gyakorlatok hasznosak lehetnek a övsömörök kezelésében, bár a táplálék önmagában nem gyógyítja meg a beteg állapotát. Phyllis A. Balch, a minősített táplálkozási tanácsadó és a “Vényköteles táplálkozási gyógyítás” című szerzője szerint a méhek pollen, propolisz, klorofill és tengeri moszat fogyasztása elősegítheti a vírus leküzdését, amely ezt az állapotot okozza és gyorsítja a zsindelyhez kapcsolódó hólyagok gyógyulását . Az ilyen állapot kezelésében egyéb előnyös élelmiszerek közé tartoznak a banán, a diófélék, a fokhagyma, a teljes kiőrlésű gabonák és az édesburgonya.

Egy gyógyító élelem

Az édesburgonya olyan gyógyító étel, amely hasznos lehet a zsindel kapcsolatos tüneteinek kezelésében. Az édesburgonya nagy mennyiségű B-6 vitamint vagy piridoxint tartalmaz, amely – más B-vitaminokkal együttesen – fontos szerepet tölthet be az idegek egészségének és működésének elősegítésében. George Mateljan táplálkozási tudós és biológus, a “The World’s Healthiest Foods” szerzője szerint az édesburgonya jelentős mennyiségű A- és C-vitaminot, réz-, mangán-, kálium-, vas- és étkezési rostot is tartalmaz.

további információ

A legtöbb esetben a terápiák kombinációja – beleértve a hagyományos és alternatív kezelési módszereket is – hasznos lehet a zsindelyek kezelésében. Egy engedélyezett egészségügyi szolgáltató tájékoztathatja Önt a leghatékonyabb és legbiztonságosabb terápiákról ezen egészségügyi probléma kezelésére. Bár a táplálkozási és táplálkozási terápiák kiegészítõ terápiaként szolgálnak az övsömörök kezelésében, további kutatási eredményekre lehet szükség ahhoz, hogy értékelhessék ennek a természetes kezelési megközelítésnek az igazi egészségét.