5 dolog, amire szükséged van a rucula egészségügyi előnyeiről

A saláta zöldek – a zöldségek, amelyek vagy túl finomak a főzéshez vagy a hagyományosan elfogyasztott nyersekhez – a kalóriatudatos diétázók és az egészséges táplálék egyaránt fontos szerepet töltenek be. Bár a jégsaláta már régóta Amerika kedvenc saláta zöldje, több tápláló lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a ruculát. Más néven saláta rakéta, roquette vagy rucola, arugula mediterrán zöld, különös, zamatos aromával és aromával. Az arugula számos tápanyag sűrűségének köszönhetően számos egészségügyi előnnyel jár.

Zöldek segítenek az egészséges súlykezelésben

Mint a legsötétebb, leginkább ízletes zöldes zöldségek, a rucola alacsony a kalóriákban, így kiváló étkezési választás, ha megpróbálja elérni vagy fenntartani az egészséges testsúlyt. Mindössze 8 kalóriát tartalmaz 2 csésze adagonként, a friss rucula gyakorlatilag nincs hatással a napi kalóriatartalmára. Ugyanakkor a tápanyaggal töltött zöldek jelentős mennyiségű A, K és C vitamint, folsavat, kalciumot, vasat, Káliumot, magnéziumot és számos előnyös fitokemikáliát. Valójában a rucola pontszámok csaknem 600-at tesznek ki az Aggregate Nutrient Density Indexben, vagy az ANDI-t, egy olyan eszközt, amely az élelmiszereket a tápanyag-sűrűséggel, vagy a kalóriatartalomhoz képest rendelkezésre álló mikrotápanyagok mennyiségével táplálja. Az ANDI szerint a rucola a tíz legnagyobb tápanyag-sűrű táplálék közé tartozik – közel 30 százalékkal több tápanyag-sűrű, mint a káposzta és közel 50 százalékkal több tápanyag-sűrű, mint a karfiol. Ez azt jelenti, hogy a dióta hozzáadásával segít megszabályozni a kalóriákat a táplálék feláldozása nélkül.

Arugula előnyöket biztosít a látás és az arc egészségére

Arugula kiváló tápanyagforrás, amely támogatja a szemek egészségét, beleértve a béta-karotint, a karotinoidot, amelyet a szervezet az A-vitaminná alakíthat át. A 2-csészés adagban a nyers ruculla körülbelül 950 nemzetközi egység A-vitamint vagy 19% -át biztosítja. A tápanyag ajánlott napi értéke a 2000 kalóriás étrenden alapul. Az A-vitamin bevétele a táplálkozásban elősegíti a jó látást, különösen éjjel – az A-vitamin elengedhetetlen ahhoz, hogy gyenge fényviszonyok mellett lássa az embert, Arugula jelentős mennyiségű luteint és zeaxantint is tartalmaz, két másik karotinoidot, amelyek támogatják a szem egészségét. A béta-karotinnal együtt a lutein és a zeaxantin segíthet megvédeni a korral összefüggő makuladegenerációt, ami a vakság vezető oka az idősebb felnőttek körében. Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint a makula degenerációban szenvedők, akik a luteint és a zeaxantint a kiegészítéssel növelték, nagyobb valószínűséggel voltak képesek elkerülni a fejlett makuladegenerációt.

Ásványok arugulában segítenek a vérnyomás szabályozásában

Arugula jelentős mennyiségben tartalmazza a három specifikus ásványi anyagot, amelyek segítenek a vérnyomása – kalcium, magnézium és kálium szabályozásában. Mindhárom fontos szerepet játszik abban, hogy segítsen az erek relaxálásában, ezáltal elősegítve az egészséges vérnyomásszintet. Bár az arugula nem a kálium legfontosabb forrása, ez növeli a táplálék bevitelét – a 2 csészés adag 150 mikrogrammot tartalmaz, vagyis az egészséges felnőtteknek ajánlott 4,700 mikrogramm kálium körülbelül 3% -át. Arugula gazdag kalcium- és magnéziumtartalmú – a leveles zöld növény 2-csésze adagja a kalcium és magnézium ajánlott napi értékének 6 százalékát és 5 százalékát adja meg, 2000 kalóriás étrend alapján.

Arugula táplálék elősegíti a szív- és érrendszeri egészségeket

Az a tény, hogy a rucula olyan tápanyagok kombinációját tartalmazza, amelyekről ismert, hogy segítenek a vérnyomásszintek normalizálásában és szabályozásában, a rucola egészséges táplálékot eredményez, mivel a magas vérnyomás növelheti a szívroham vagy a stroke kialakulásának kockázatát. Arugula szintén jó forrása a folsavnak, amely a tápanyag ajánlott napi értékének körülbelül 10% -át adja, amely egy 2000 kalóriás étrenden alapul. A folsav természetes formáját említik a leggyakrabban a magzat fejlődésében betöltött fontos szerepet, mivel a terhes nők, akik ebben a fontos B-vitaminnal hiányosak, nagyobb kockázattal járnak a születési rendellenességet okozó babák szüléséhez. A folát szintén fontos szerepet játszik az aminosav-anyagcserében. A folát hiánya megnövelheti homociszteinszintjét, és mivel túl sok a vérben keringő aminosav, ez növelheti a szívbetegség kockázatát.

Arugula – vízimogyoróval, káposztával, kékes zöldekkel, brokkolival és kelbimbókkal együtt – egy keresztesvirágzó zöldség. Mint ilyen, ez kiváló forrása a glukozinolátoknak, a kéntartalmú vegyületek, amelyek a leveles zöldet a csípős ízt adják. Amikor a rágót rágja, glukozinolátjait indolokra, izotiocianátokra és más biológiailag aktív vegyületekre bontják. A Linus Pauling Intézet szerint a glükozinolátokból származó vegyületek segíthetnek a szervezetnek megszabadulni a rákkeltő anyagoktól, mielőtt azok károsíthatják a DNS-jét, és a hormonaktivitást is befolyásolhatják olyan módon, amely gátolja a hormonokkal kapcsolatos rák kialakulását. Bár a kutatás folyamatban van, néhány epidemiológiai tanulmány kimutatta, hogy a keresztezett zöldségekben gazdag táplálkozás különösen segíthet csökkenteni a colorectalis és a tüdőrák kockázatát, Arugula szintén gazdag flavonolokban, a flavonoidok alosztályában. Bár a flavonoidok lehetséges egészségügyi előnyeinek feltárása a kutatás folyamatos területe, az állatok és az in vitro vizsgálatok kimutatták, hogy rákellenes, valamint gyulladáscsökkentő és antidiabetikus tulajdonságokat mutatnak.

A Cruciferous Veggies anyagai védelmet nyújthatnak a rák ellen