1/3 csésze aprított csirke táplálkozási információkat

Az aprított csirke gazdag fehérjeforrás, amelyet diétás alternatívaként használhatunk a sertéshúzó húzására, mivel kevés zsírtartalmú és hasonló konzisztenciájú. Bár az aprított csirke hajlékonyabb, mint más húsforrások, ez nem zsírmentes és tartalmaz szénhidrátokat, ezért nem minden diétára alkalmas. Ügyeljen arra, hogy a helyi táplálkozási tényeket értékelje, ha rendelkezésre áll, mivel a különböző receptek megváltoztathatják a táplálkozási értékeket.

Az aprított csirke viszonylag alacsony a kalóriákban, hiszen 1/3 csésze ez az étel 80 kalóriát tartalmaz. Ez a kalória mennyisége a napi 2 000 kalória bevitelének mindössze 4% -át teszi ki. Fűszerek és ízesítők hozzáadása jelentősen növelheti ételeinek kalóriaszámát, mint 2 evőkanál. A grillmassza 60 kalóriát tartalmaz, míg 1/4 csésze aprított cheddar sajt tartalmaz 110 kalóriát.

Az aprított csirkék viszonylag alacsony zsírtartalmúak, hiszen 1/3 csésze ez az élelmiszer több mint 2,5 g zsírt tartalmaz. Ez kedvezően hasonlít más hústípusokra, például húzott sertéshúsra, amely 5,3 g zsírt ad 1/3 csésze adagonként. A zsír kilenc kalóriát tartalmaz grammonként, így a kalóriáknál magasabb a dolgok, mint a fehérje- vagy szénhidrátban gazdag ételek, amelyek grammonként négy kalóriát tartalmaznak. Mivel a zsír hatással lehet a koleszterin szintjére, az American Heart Association 50-60 g zsír napi határértékét javasolja.

Az aprított csirke szénhidrátot tartalmaz, minden 1/3-as csészényben 5,3 g szénhidrátot tartalmaz. A szénhidrátok azért fontosak, mert a szervezet energiát használ fel őket, bár a New England Journal of Medicine 2008. júliusi kiadását vizsgáló tanulmány megállapította, hogy a szénhidrátbevitel korlátozása hatékonyabb testsúlycsökkentést eredményezett, mint a zsírbevitel korlátozása. Ha alacsony szénhidráttartalmú étrendet követel, mindenképpen ellenőriznie kell az ételeknek az őrölt szénhidráttartalmát aprított csirkével, a zsemle, a szósz és a rizs mind magas szénhidráttartalmú.

A csirke gazdag fehérjeforrás, és az aprított csirke 8 g fehérjét tartalmaz 1/3 csésze adagonként. Ez az összeg 2 g több, mint egy tojásban. A szervezet a testet szövetek és sejtek előállítására használja fel. A MedlinePlus azt sugallja, hogy naponta 50 g és 65 g fehérjét fogyaszt.

Kalória tartalom

Zsírtartalom

Szénhidráttartalom

Protein tartalom