100m sprint technika

A 100 méteres sprint az egyik legnépszerűbb terepjáró esemény és az esemény, amelynek világa vagy olimpiai bajnoka kapta a világ legmagasabb címét a világon. Az eseményt gyakran úgy gondolják, mint ahol csak a nyers tehetségek sikeresek lesznek, de az igazság az, hogy sok technika van.

Bemelegít

Fontos, hogy megfelelően felmelegedjen. Ez többféle módon előkészíti a testet a teljesítményre. A megfelelő bemelegedés dinamikus, és növeli a szívfrekvenciát, fokozza a testhőmérsékletet, növeli a vér áramlását a működő izmokhoz, stimulálja az idegrendszert, javítja az izületek mozgását és javítja az izmok rugalmas és összehúzó tulajdonságait.

Blokk beállítása

Minden sportolónak tudnia kell, mi a helyes blokk beállítása, mert a helytelenül felállított blokkok akadályozhatják a teljesítményt. Az elülső lábnak legalább két láb hosszúnak kell lennie a kezdővonalból. A hátsó lábat egy lábujjhegyre kell helyezni a sarokhoz az első lábgal. A kezeket a hüvelykujjával és mutatóujjával kell elhelyezni a kezdővonalon, karok szélességével. A csípőnek magasabbnak kell lennie, mint a vállak, amikor az indító azt mondja, hogy “be van állítva”.

Rajt

A kezdet rendkívül fontos a 100 méteren belül. Kevés futamot nyertek el a kezdetektől, de sok faj elvész. Az indítási jel után a hátsó lábnak rövidnek kell lennie, majd gyors előre, hogy az első lépést megtegye. Az elülső lábnak erőteljesen ki kell húzódnia, és előre kell hajtani. A csípőnek ki kell terjednie, és tovább kell mozdítania a testét előre és felfelé.

Gyorsítási fázis

A gyorsulás fázis, ahol felgyorsítja a sebességet. Ez gyakran a futás leghosszabb része. A gyorsulás során a csípőn nagy mozgási tartományra fókuszáljon. Emeljük fel térdét, és erőteljesen továbblépjünk minden lépéssel. Lépjen kapcsolatba a földdel a lábad golyói között. Folytassa a testét vízszintesen.

Maximális sebességfázis

A maximális sebesség fázis a sprint része, ahol eléri és megtartja a legmagasabb sebességet, és ezt meg kell tennie, ameddig csak lehetséges. A maximális sebesség fázisában a test felfelé áll. A lábad most ciklikus mintán mozog. Meg kell tartani a bokáját dorsiflexed, és összpontosítani minimális sarok helyreállítási idő.